Πρωτιές για τα Γιάννενα στην 37η Μαθηματική Ολυμπιάδα!

on .

TZAXRHSTAS GIORGOS MATHMATIKH OLYMPIADA 26 2 20

• Πρώτα στα γρόσια, τα γράμματα αλλά και τις επιστήμες είναι τα Γιάννενα, τα οποία εξακολουθούν και στις μέρες μας να «γεννούν» μυαλά που ξεχωρίζουν ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο μαθητής της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Ιωαννίνων Γιώργος Τζαχρήστας, ο οποίος πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Πήρε την πρώτη θέση και το Χρυσό Μετάλλιο στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης» που έγινε πρόσφατα στην Αθήνα! 
Όμως δεν ήταν μόνο ο Γιώργος που διακρίθηκε σ’ αυτό το διαγωνισμό, αλλά ακόμη δυο Γιαννιώτες μαθητές που κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Πιο συγκεκριμένα ο Μιλτιάδης Κολοβός μαθητής της Γ’ τάξης στο 4ο Λύκειο Ιωαννίνων κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Βασίλης Κρανιώτης μαθητής της Γ’ τάξης στο Λύκειο Ζωσιμαίας το χάλκινο.

Θα τους βραβεύσει ο Δήμος 
Τους τρεις Γιαννιώτες μαθητές που κατέκτησαν πρωτιές στη Μαθηματική Ολυμπιάδα θα βραβεύσει ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο Δήμαρχος Μ. Ελισάφ κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συνεχάρη τους τρεις μαθητές σημειώνοντας ότι οι διακρίσεις τους τιμούν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και την πόλη. Παράλληλα πρότεινε και έγινε αποδεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο να βραβευθούν οι συγκεκριμένοι μαθητές, όπως και άλλοι μελλοντικά που μπορεί να διακριθούν σε άλλους πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Τους μαθητές και τις οικογένειές τους συνεχάρησαν οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Συγχαρητήρια από το σχολείο
Την επιτυχία του «χρυσού» Γιαννιώτη μαθητή ανακοίνωσε χθες το σχολείο του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «πρόκειται για μια πολύ μεγάλη διάκριση τόσο για τον ίδιο και την οικογένειά του, όσο και για τη σχολική κοινότητα του. Επιπρόσθετα αποτελεί μεγάλη τιμή και για την πόλη των Ιωαννίνων, δεδομένου ότι για πρώτη φορά μαθητής του νομού πετυχαίνει τέτοια διάκριση».
Το 1ο Γυμνάσιο καταλήγει στην ανακοίνωσή του συγχαίροντας τον Γ. Τζαχρήστα, την οικογένειά του και τους καθηγητές και καθηγήτριές του και του εύχεται καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στη Βαλκανιάδα που ακολουθεί!