Δράση ευαισθητοποίησης από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών

on .

KSENONAS

•  Δράση ευαισθητοποίησης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους, του «Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.».
 Η δράση έγινε σε συνεργασία με το 21ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων με τίτλο «Ισότητα Φύλων - Ρόλοι Γυναικών» όπου η Παιδοψυχολόγος του Ξενώνα κ. Ελένη Τσάκωνα συντόνισε τρία βιωματικά εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν πενήντα μαθητές/τριες των τριών τμημάτων της Δ' τάξης του Δημοτικού.
Στα βιωματικά εργαστήρια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοινωση, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και συμμετοχή από την πλευρά των μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες στη συνέχεια, ανταποκρίθηκαν με χαρά, να αποτυπώσουν με ζωγραφική τη «Γυναίκα» όπως την αντιλαμβάνονται μέσα από τα νέα ερεθίσματα που πήραν. 
Τις ζωγραφιές αυτές θα παραχωρήσουν στον Ξενώνα, ώστε να εκτεθούν σε δεύτερο χρόνο σε επόμενη δράση που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Γυναίκας.