Χωρίς δρώμενα αλλά «ζωηρό» το τριήμερο των Αποκριών!

on .

MOLOS KARABAKI KOSMOS 3 3 20

• Μπορεί το φετινό τριήμερο της Αποκριάς να μην είχε Τζαμάλες στις γειτονιές των Ιωαννίνων, καρναβάλι στον Κατσικά και σαρακοστιανά κεράσματα στα Λιθαρίτσια, ωστόσο το κλίμα στην πόλη ήταν γιορτινό και η κίνηση μεγάλη, όπως εξάλλου κάθε χρονιά αυτή την περίοδο.
Οι επισκέπτες που στη μεγάλη τους πλειοψηφία έμειναν ανεπηρέαστοι από τις απαγορεύσεις τις οποίες επέβαλε η εμφάνιση του κορωνοϊού στη χώρα μας, έμειναν κυρίως στα Γιάννενα κάνοντας βόλτες στα αξιοθέατα του Λεκανοπεδίου, μεταξύ των οποίων το Νησί, το Κάστρο, το Σπήλαιο Περάματος και το Μουσείο Π. Βρέλλη. 
Αυξημένη ήταν η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης τόσο από πεζούς όσο και από αυτοκίνητα όπως ανέφερε χθες στο Δημοτικό Ραδιόφωνο ο Διοικητής της Τροχαίας Ιωαννίνων Γιώργος Αζέλης. Η κίνηση κορυφώθηκε το βράδυ της Κυριακής και είχε ως επίκεντρο το ιστορικό κέντρο, ιδιαίτερα τις οδούς Καλλάρη και Ανεξαρτησίας, το οποίο παρέμεινε κλειστό για αυτοκίνητα έως τα ξημερώματα της Δευτέρας. Μάλιστα, η Τροχαία πραγματοποίησε πολλούς ελέγχους επικεντρώνοντας σε παραβάσεις όπως η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και βεβαίωσε αρκετές!

Λαγάνα και εξοχή
Όσο για τα Κούλουμα, αυτά είχαν πατροπαράδοτη λαγάνα που έφτιαξαν και φέτος οι φούρνοι (φωτό) και γιορτάστηκαν απ’ τους Ηπειρώτες και τους επισκέπτες σε εξοχές της περιοχής μας με τα Γιάννενα να θυμίζουν στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας… άδεια πόλη. Ο μουντός γενικά καιρός δεν στάθηκε εμπόδιο σε εξορμήσεις που έφτασαν μέχρι τα παράλια της Ηπείρου, με την Πρέβεζα να έχει την τιμητική της καθώς πλημμύρισε από κόσμο την Καθαρά Δευτέρα! Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι και στη γειτονική πόλη δεν έγιναν τα καρναβαλικά δρώμενα που την έχουν καθιερώσει ως δημοφιλή αποκριάτικο προορισμό τα τελευταία χρόνια.
Αρκετοί εκδρομείς κατευθύνθηκαν και προς τα ορεινά χωριά, ιδιαίτερα το Μέτσοβο και το Ζαγόρι, ενώ όσοι έμειναν εντός των τειχών επέλεξαν βόλτες με το Νησί να έχει και πάλι την τιμητική του. 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ