«Πιόνι» της Τουρκίας το… μωσαϊκό προσφύγων

on .

EBROS SYNORA

• Η Τουρκία κατασκευάζει fake news, και αντί να περιορίσει τα κυκλώματα των διακινητών, έγινε η ίδια διακινητής επισήμανε  χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος  Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.  
«Η Τουρκία- συνέχισε-  κατασκευάζει και διοχετεύει ψευδείς ειδήσεις σε βάρος της χώρας μας. Ακόμα μια τέτοια ψευδή είδηση κατασκεύασε σήμερα (σ.σ.χθες)  με δήθεν τραυματισμούς από ελληνικά πυρά. Το διαψεύδω κατηγορηματικά» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ενώ πριν από λίγο μιλούσαν για τραυματίες, τώρα μιλάνε για νεκρό, τα fake news δεν έχουν τελειωμό, δεν υπάρχει κανένα περιστατικό με πυρά από τις ελληνικές αρχές», πρόσθεσε.
Η Τουρκία, σημείωσε ο κ. Πέτσας, αντί να περιορίσει τα κυκλώματα των μεταναστών και προσφύγων έχει γίνει η ίδια διακινητής σε συντονισμένη επιχείρηση, παραθέτοντας τόσο δηλώσεις του Τούρκου προέδρου και αξιωματούχων αλλά και μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών στα ΜΜΕ από τον Έβρο.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις που έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο – όπως είπε- επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση ότι οι μετακινήσεις πληθυσμών προς τα ελληνικά σύνορα δεν έχουν καμία σχέση με το διεθνές δίκαιο του ασύλου που αφορά μόνο εξατομικευμένες περιπτώσεις. Διαπιστώθηκε ταυτόχρονα ότι τα συγκεντρωμένα άτομα χρησιμοποιούνται ως πιόνια από την Τουρκία για την άσκηση διπλωματικής πίεσης.