Κλείνουν δομές Δήμων και αναβάλλονται εκδηλώσεις!

on .

4 KAPH

• Mπαράζ ακυρώσεων και αναβολών πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, αλλά και την αναστολή λειτουργίας δημοτικών δομών συνάθροισης σ’ όλη την Ήπειρο έχει προκαλέσει η νέα οδηγία του υπουργείου Υγείας με προληπτικά μέτρα για την προστασία των πολιτών από τον κορωνοϊό.
Μεταξύ άλλων, κλειστά θα μείνουν τις επόμενες εβδομάδες ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ Δήμων, ενώ ακυρώνονται τελετές και εκδηλώσεις από φορείς όπως η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, το ΚΕΘΕΑ Ήπειρος, η τοπική ΑΔΕΔΥ κλπ.. Μέτρα πρόληψης λαμβάνει εξάλλου και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δημοτικές δομές
- Πιο αναλυτικά, την αναστολή λειτουργίας όλων των ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών καθώς και του ΚΗΦΗ για τέσσερις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο ΟΚΠΑΠΑ, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα για την προάσπιση της υγείας των ευπαθών ομάδων.
- Κλειστά θα παραμείνουν για ένα μήνα το ΚΑΠΗ και το ΚΗΦΗ του Δήμου Πωγωνίου. Το προσωπικό, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, θα αξιοποιηθεί προς όφελος άλλων δομών του.
- Παράλληλα, έως και τη Δευτέρα, 6 Απριλίου αναστέλλεται η λειτουργία του ΚΑΠΗ και του Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων και στον Δήμο Πρέβεζας μετά την ανακοίνωση των νέων προληπτικών μέτρων. Εξάλλου, ο Δήμος Πρέβεζας αναστέλλει για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, έως και τη Δευτέρα 6 Απριλίου, όλες τις συνεδριακές εκδηλώσεις - πολιτιστικές δραστηριότητες οποιασδήποτε μορφής  που είχαν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σε χώρους του. Για  το ίδιο χρονικό διάστημα αναστέλλεται, επίσης, η λειτουργία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας, ενώ ο Δήμος θα συνεχίσει τις απολυμάνσεις στις Σχολικές Μονάδες αρμοδιότητάς του και θα τις επεκτείνει  σε δημόσιους χώρους.

Τελετές – εκδηλώσεις
Όσον αφορά στην πόλη των Ιωαννίνων, είναι πολλές οι ακυρώσεις από πλευράς φορέων. Μεταξύ άλλων όλες τις προγραμματισθείσες εκδηλώσεις για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο αναβάλλει, όπως ανακοίνωσε χθες η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών.
Την ακύρωση όλων των παραστάσεων και δράσεων που είχε προγραμματίσει, για τον μήνα Μάρτιο αποφάσισε και το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μετά από εισήγηση της Προέδρου Χριστίνας Κωτσαντή, στη συνεδρίαση που έγινε χθες το μεσημέρι. Η ακύρωση ισχύει μέχρι τις 30 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει επανεκτίμηση της κατάστασης.
Επίσης, λόγω των πρόσφατων εξελίξεων όσον αφορά στο ζήτημα της εξάπλωσης του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη τελετή ολοκλήρωσης των μελών του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η πιθανότητα πραγματοποίησης της εκδήλωσης σε νέα ημερομηνία θα εξεταστεί σε επόμενη φάση και υπό το πρίσμα των εξελίξεων.

Παράλληλα, αναβάλλεται, λόγω των εξελίξεων με τον κορωνοϊό, η προγραμματισμένη για το  Σάββατο, 14 Μαρτίου εκδήλωση του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ για την βράβευση της 5ης ΕΜΑΚ. Αναβάλλονται ακόμα οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Κύκλου διαλέξεων «Το παρελθόν στο παρόν: διεπιστημονικές προσεγγίσεις», οι οποίες διοργανώνονται από τον Τομέα Ιστορίας Νεωτέρων Χρόνων του Τμήματος Ιστορίας – Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ σε αναβολή των εαρινών εργαστηρίων του προχωρά για προληπτικούς λόγους και ο Ελληνογαλλικός Σύλλογος Ιωαννίνων. Τα συγκεκριμένα εργαστήρια αφορούν στην ευαισθητοποίηση μαθητών Δημοτικού  στη Γαλλική γλώσσα και κουλτούρα.

Τέλος, η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλημάτων Στύλου αποφάσισε την αναβολή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Pole Sport, η οποία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.  
Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού λαμβάνει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που συνεχίζει πάντως κανονικά τη λειτουργία του. 
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα για την εξάπλωση του ιού, το ίδρυμα έλαβε τις εξής αποφάσεις: Αναστέλλονται οι προγραμματισμένες ορκωμοσίες για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. 
Οι αποφοιτούντες θα λάβουν βεβαιώσεις εγκαίρως. Αναστέλλονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις, οι κάθε μορφής συγκεντρώσεις με επισκέπτες από το εξωτερικό, οι εκδρομές και οι ξεναγήσεις σχολείων μέχρι νεωτέρας, καθώς και όλες οι εισερχόμενες κινητικότητες προσωπικού και φοιτητών, μέχρι νεωτέρας. Τέλος, αναστέλλονται οι μετακινήσεις στο εξωτερικό όλων των μελών ΔΕΠ του Ιδρύματος σε πληγείσες περιοχές, ενώ συνιστάται στο προσωπικό να μεταθέσει προγραμματισμένα ταξίδια του στο εξωτερικό. Επίσης, συνιστάται στις Γραμματείες των Τμημάτων να υιοθετήσουν έναν νέο τρόπο επαφής με τους φοιτητές, ήτοι επισκέψεις κατά μόνας με σειρά προτεραιότητας και μόνο για ζητήματα που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.