Σε αναστάτωση το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων

on .

TSANHS THANASHS

• Πριν καλά- καλά επέλθει ηρεμία στο Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων από την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να το μεταφέρει στο κενό διδακτήριο της κοινότητας Περιβλέπτου, ένα νέο ζήτημα προκύπτει τόσο για την ομαλή λειτουργία του ιδίου, όσο και άλλων σχολικών μονάδων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα πρόκειται για δικαστική απόφαση-  που σύμφωνα με πληροφορίες  εκδόθηκε ερήμην  των αρμοδίων υπηρεσιών εκπαίδευσης- με την οποία δικαιώνεται προσφεύγουσα εκπαιδευτικός για την απόφαση του ΠΥΣΔΕ (2017) για την τοποθέτηση του Διευθυντή, την οποία διεκδικούσε και η ίδια. 
Η προσφυγή στηρίχθηκε στο γεγονός πως η επιλογή Διευθυντή έγινε σύμφωνα με την Εγκύκλιο που είχε αποστείλει η ηγεσία (ΣΥΡΙΖΑ) του Υπουργείου Παιδείας και όχι σύμφωνα με προϋπάρχοντα νόμο που απαιτούσε τριετή προϋπηρεσία σε Μουσικό Σχολείο του Διευθυντή που θα επιλεγεί. Με την- τότε- απόφαση του ΠΥΣΔΕ διευθυντής τοποθετήθηκε ο Θανάσης Τσάνης (φυσικός), ενώ τη θέση του διεκδικεί- και δικαστικά έχει δικαιωθεί- εκπαιδευτικός με ειδικότητα Θεολόγος.
«Ντόμινο» αλλαγών
Από την ενδεχόμενη άμεση εφαρμογή της απόφασης- την οποία εισηγείται το ΠΥΣΔΕ-   θα πρέπει να γίνουν επαναποθετήσεις διευθυντών σύμφωνα με την κατάταξη που είχε γίνει, καθώς ο σημερινός Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου πρέπει να τοποθετηθεί Διευθυντής στην Πεδινή, γεγονός που θα προκαλέσει «ντόμινο» αλλαγών. 
Ο Σύλλογος Καθηγητών
Χθες ο Σύλλογος Καθηγητών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή του τάσσεται κατά της αντικατάστασης του σημερινού Διευθυντή, επισημαίνοντας πως η χρονική στιγμή που επιλέγεται (τρεις μήνες πριν την ολοκλήρωση του σχολικού έτους), είναι ακατάλληλη «διότι όχι απλά αναστατώνεται το σύνολο της Σχολικής μονάδας και η εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά κλονίζεται και η κανονικότητα της έως τώρα άψογης λειτουργίας της (ανατροπή ωρολόγιου προγράμματος, αναθέσεων καθηγητών κ.α.)». Παρατίθενται και άλλοι λόγοι όπως,  η λειτουργία του Σχολείου ως Εξεταστικό Κέντρο Ηπείρου για τις Πανελλαδικές εξετάσεις των μουσικών σχολείων και η ετήσια Τελική εκδήλωση που υλοποιείται υπό την επίβλεψη του παρόντος Διευθυντή. Ο Σύλλογος καταλήγοντας, χαρακτηρίζει άκαιρη και ουτοπική την αντικατάσταση του κ. Τσάνη και ζητά η απόφαση να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος. 
Κατάθεση… ψυχής!
Αίσθηση εν τω μεταξύ προκαλεί ανάρτηση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης εκπαιδευτικού του Μουσικού Σχολείου (Γωγώ Καρβούνη), η οποία τονίζει ότι το σχολείο άλλαξε και αυτό οφείλεται στον υπό μετάθεση Διευθυντή του. Στον πρόλογό της σημειώνει μάλιστα: «Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο…” Αυτό το δίστιχο ταιριάζει στο σχολείο μας, το Μουσικό Σχολείο Ιωαννίνων! Πόσα και πόσα χρόνια έχουν περάσει. Μέσα σε όλη την πορεία του συναντήσαμε κι έναν Άξιο καπετάνιο… τον διευθυντή της καρδιάς.  Στάθηκε δίκαιος απέναντι σε καθηγητές και μαθητές, άψογα οργανωτικός, ενωτικός σε πολλά καίρια ζητήματα, γνώστης της διοίκησης και της νομοθεσίας…»