ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ…

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

Ο Δήμος Ζίτσας

• Κάλεσμα στους πολίτες να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα πρόληψης  καθώς και να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις επισκέψεις τους προς τις υπηρεσίες του απευθύνει ο Δήμος Ζίτσας. Για τις επόμενες 15 ημέρες για την εξυπηρέτησή τους, οι δημότες καλούνται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες  του Δήμου τηλεφωνικά ή μέσω mail. Η επικοινωνία γίνεται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 2653360034 και στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., καθώς και στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
«Η κατάσταση είναι σοβαρή και κανένα από τα προληπτικά μέτρα που παίρνει το κράτος και η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να αποδώσει, αν οι πολίτες δεν υιοθετήσουν τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες», τονίζει στην ανακοίνωσή του. 

 

O Δήμος Ζαγορίου

• Μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος έχει προχωρήσει ήδη στην αναβολή όλων των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για το επόμενο διάστημα.
Όπως ανακοίνωσε, εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι επείγουσας ανάγκης θα πρέπει να αποφεύγουν τις επισκέψεις τους στις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ αν συντρέχουν τέτοιοι λόγοι θα πρέπει να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως η τήρηση αποστάσεων, η αποφυγή συνωστισμού και η απολύμανση των χεριών. Για το διάστημα αυτό οι δημότες είναι προτιμότερο να επιλέγουν την ηλεκτρονική ή την τηλεφωνική επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου.
•Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται για επείγοντα θέματα στις υπηρεσίες του Δήμου στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου 2653360300, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στη Δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) ή fax (2653360323-328 –Διοικητική Υπηρεσία, 2653022537-Οικονομική Υπηρεσία & 2653360334 – Τεχνική Υπηρεσία).

 

Ο Δήμος Βορ. Τζουμέρκων

• Σε μία σειρά προληπτικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού προχωρά και ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αποφασίστηκε να αναρτηθούν σε όλες τις κοινότητες ενημερωτικές οδηγίες, η συνεχής συνεργασία και αλληλοβοήθεια με το Κέντρο Υγείας Πραμάντων, η εγρήγορση των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» για την ενημέρωση των ευπαθών ομάδων και τον εντοπισμό ενδεχόμενων κρουσμάτων, η καθημερινή συνεργασία με τους ξενοδόχους, τους συλλόγους και τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές, καθώς και η τοποθέτηση σε όλους του δημοτικούς χώρους αντισηπτικών και απολυμαντικών. Επίσης, ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων ενημερώνει τους δημότες και όλους του συνεργαζόμενους με τον Δήμο (προμηθευτές, αναδόχους έργων και υπηρεσιών κ.λπ.) ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα οι υπηρεσίες του μπαίνουν σε κατάσταση υπολειτουργίας, λόγω απουσίας, βάσει των μέτρων, μεγάλου αριθμού υπαλλήλων, αλλά και ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. •Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι το 2659360200 για το κεντρικό δημαρχείο (Πράμαντα) και τα 2659360000 και 2659360019 για τις υπηρεσίες Καλεντζίου.

Ο Δήμος Αρταίων

• Σειρά προληπτικών μέτρων αποφάσισε ο Δήμος Αρταίων. Συγκεκριμένα αναστέλλεται η λειτουργία και του Δημοτικού Ωδείου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, της Δημοτικής Πινακοθήκης, των κλειστών γυμναστηρίων και του κολυμβητηρίου, της αίθουσας γυμναστικής στο Δημοτικό Στάδιο, των αποδυτηρίων και βοηθητικών χώρων των γηπέδων ποδοσφαίρου και τένις, ακόμη και των παιδικών χαρών, των υπαίθριων πάρκων γυμναστικής, ενώ ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες έως 25 Μαρτίου. Πέραν όλων αυτών, ο Δήμος Αρταίων, πραγματοποιεί απολύμανση των κλειστών χώρων (αποδυτήρια, βοηθητικοί χώροι, χώροι γραφείων) των γηπέδων ποδοσφαίρου, τένις και του κολυμβητηρίου, του αμαξοστάσιου αλλά και των οχημάτων του Δήμου Αρταίων, των δημοτικών υπηρεσιών (Δημαρχείο, Κοινωνικές Δομές, Νομικά Πρόσωπα, ΚΕΠ, γραφεία των Δημοτικών Ενοτήτων), των αγροτικών ιατρείων, παγκάκια πλατειών και στάσεων λεωφορείων. Αυστηρές συστάσεις έχουν δοθεί και στις καθαρίστριες για την σχολαστική καθαριότητα των δημοτικών υπηρεσιών και των ΚΕΠ.