Επιχείρηση «επιστροφή» για τους φοιτητές Erasmus

on .

PANEPISTHMIO IOANNINON

• Eντείνει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τις ενέργειές του προκειμένου να επαναπατριστούν το συντομότερο δυνατό στη χώρα μας οι φοιτητές του ιδρύματος που βρίσκονται σε περίοδο κινητικότητας στην Ευρώπη, μέσω του προγράμματος Erasmus+.
Το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ευρώπη βρήκε τους φοιτητές σε διάφορες χώρες της Ε.Ε. και η ανάγκη να γυρίσουν στην Ελλάδα είναι πλέον επιτακτική, λόγω της έκτακτης κατάστασης που επικρατεί παντού. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει αποστείλει στο Υπουργείο Παιδείας και στο Υπουργείο Εξωτερικών, αναλυτική κατάσταση με όλους τους φοιτητές του, οι οποίοι βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης.
Παράλληλα, έχει αποσταλεί από τον Πρύτανη Τριαντάφυλλο Αλμπάνη ισχυρή σύσταση, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βρίσκονται σε χώρες της Ευρώπης, να φροντίσουν να επανέλθουν είτε κάνοντας χρήση των οδικών και αεροπορικών συνδέσεων είτε μέσω των διαδικασιών επαναπατρισμού από το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να βρεθούν στο ελληνικό σύστημα υγείας. 
Ανάλογη σύσταση έχει αποσταλεί στους φοιτητές από ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, που βρίσκονται στο δικό μας Πανεπιστήμιο, σημειώνοντας την δυνατότητα επιστροφής στις χώρες προέλευσης, όπου αυτό είναι δυνατό και δίνοντας πληροφορίες και οδηγίες, σύμφωνα με αυτές του ΕΟΔΥ.
Είναι σαφές ότι, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο εξωτερικό θα τεθούν σε καραντίνα καθώς ενδέχεται να είναι φορείς του κορωνοϊού.