Και οι αστυνομικοί έχουν ανάγκη από προστασία!

on .

PROSFYGES MASKES 24 3 20

• Καίριος είναι ο ρόλος και η προσφορά των αστυνομικών σε όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» που έχει σήμερα η πατρίδα μας, είτε αυτά βρίσκονται στον Έβρο όπου δίνουν καθημερινά μάχη αποτροπής εισόδου στην Ελλάδα με εκατοντάδες μετανάστες, είτε έχουν να κάνουν με τον έλεγχο εφαρμογής των μέτρων για τον κορωνοϊό. 
Και είναι γεγονός ότι κάνουν το καθήκον του με ελάχιστα μέσα προστασίας, όπως επισημαίνει σε άρθρο του ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων Ανέστης Κωνσταντινίδης, ζητώντας παράλληλα την παρέμβαση του Κράτους. 

«Σύγχρονος ήρωας…»
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα και ειδικά τις τελευταίες μέρες ο Έλληνας Αστυνομικός, από την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, έχει χαρακτηριστεί και αναγνωριστεί ως ένας σύγχρονος ήρωας. Πρόκειται για έναν τίτλο τιμής, αποτελέσματα της υπερπροσπάθειας των συναδέλφων στα σύνορα του Έβρου, αλλά  και στα νησιά του Αιγαίου προκειμένου να τα διαφυλάξουν, από την παράνομη είσοδο χιλιάδων μεταναστών, ο οποίος πραγματικά μας συγκινεί όλους μας και δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο. Παράλληλα, εκτός από το μέτωπο των συνόρων, υπάρχει και η «απειλή» του Κορωνοϊού, όπου και πάλι οι Αστυνομικοί καλούνται να παίξουν ένα καθοριστικό ρόλο, προκειμένου η Ελληνική κοινωνία να βγει νικήτρια  μέσα από αυτήν την μάχη», τονίζει με έμφαση ο κ. Κωνσταντινίδης περιγράφοντας την κατάσταση σήμερα στη χώρα μας.

Απροστάτευτοι!
Ωστόσο, παρά την προσφορά τους, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παραμένουν ουσιαστικά απροστάτευτοι μπροστά στους διάφορους κινδύνους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της ΕΑΥΙ, η Πολιτεία δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προστασίας για τους αστυνομικούς στα νησιά, οι οποίοι, όπως σημειώνει, «κάτω από δύσκολες συνθήκες εκτελούν Υπηρεσία ανάμεσα σε χιλιάδες μετανάστες, μέσα σε Κέντρα κράτησης». Ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρεται και στις μεταγωγές εκατοντάδων μεταναστών, ακόμη και σε πλοίο κλειστού τύπου, χωρίς κατάστρωμα, καταπατώντας στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής  και τις διατάξεις για συγχρωτισμό έως δέκα ατόμων, αλλά και στις μετακινήσεις αστυνομικών στον Έβρο που μεταφέρονται κατά δεκάδες με λεωφορεία για αρκετές ώρες, τονίζοντας πως τα υλικά προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο και συνήθως τα μισά από τα απαραίτητα.

Να ληφθούν μέτρα
Παρόλες τις ελλείψεις σε υλικά, σχεδιασμό και μέριμνα, ο Έλληνας Αστυνομικός συνεχίζει και θα συνεχίσει με αίσθημα αυταπάρνησης να επιτελεί το καθήκον του, τονίζει ο κ. Κωνσταντίδης. Σπεύδει όμως να υπενθυμίσει ότι «ο Κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις σε ένστολους και μη. Εφόσον δεν ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα, μοιραία μεγάλο μέρος των κρουσμάτων, δυστυχώς θα σχετίζεται με την εργασιακή ομάδα του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρέπει άμεσα οι αρμόδιοι να βρουν τρόπους, προκειμένου οι Αστυνομικοί να εκτίθεται όσο το δυνατόν λιγότερο, διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τραγικές και ενδεχομένως μη  αναστρέψιμες».