«Κατ’ οίκον» και ο εορτασμός σήμερα της Εθνικής Επετείου

on .

EKKLHSIA ELLHNIKH SHMAIA

• Κατ’ οίκον θα εορτάσουν σήμερα οι Έλληνες τη διπλή εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Η για πρώτη φορά ματαίωση των επίσημων εκδηλώσεων, οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού που «σαρώνει» τα πάντα στο διάβα της και αλλάζει ριζικά τη ζωή πολιτών και κοινωνιών. 
Ως προς τον θρησκευτικό μέρος τη Θεία λειτουργία και τη Δοξολογία οι πιστοί θα την παρακολουθήσουν τηλεοπτικά. Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις, κατάθεση στεφάνων, πανηγυρικοί λόγοι, παρελάσεις έχουν ματαιωθεί με απόφαση της Κυβέρνησης. Σε τοπικό επίπεδο το μόνο που έμεινε, είναι η φωταγώγηση των δημοσίων κτιρίων και ο σημαιοστολισμός. 
Διαφοροποίηση υπάρχει μόνο στην Αθήνα, όπου η μοναδική εκδήλωση που θα γίνει είναι η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί διέλευση μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τις πόλεις της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται τα Γιάννενα και η Πρέβεζα.  
Σημειώνεται ότι με εγκύκλιο του  το Υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνει ότι η ματαίωση παρελάσεων, Δοξολογίας και κατάθεσης στεφάνων γίνεται για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας και ουδόλως απαξιώνει ή μειώνει τις οφειλόμενες τιμές προς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.