Στο σύνολο των μέτρων να ενταχθούν και οι οδοντίατροι

on .

ODONTIATROS

• Αιφνίδια υπαναχώρηση της πολιτείας από τα ανακοινωθέντα μέτρα υποστήριξης των Οδοντιάτρων καταγγέλλουν η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και ο Σύλλογος Ιωαννίνων, ο οποίος σε χθεσινή ανακοίνωσή του (την υπογράφουν ο Πρόεδρος Δημ. Κήττας και η Γ. Γραμματέας Βασ. Πασια) επισημαίνουν ότι οι οδοντίατροι από την πρώτη στιγμή περιορίστηκαν στα μόνο απολύτως επείγοντα περιστατικά, όπως αυτά ορίζονται με βάση τα παγκοσμίως ισχύοντα πρωτόκολλα. 
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ., η άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος, βρίσκεται στον πρώτο βαθμό επικινδυνότητας των υγειονομικών επαγγελμάτων, εξαιτίας της άμεσης επαφής με το πρόσωπο του ασθενούς και της δημιουργίας αερολύματος κατά την διάρκεια της πλειοψηφίας των οδοντιατρικών πράξεων.
«Οι Οδοντίατροι της χώρας, παρόλες τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού υλικού, έβαλαν πλάτη, προκειμένου να μη καταρρεύσει το γυμνό δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας και να αποφορτιστούν οι δημόσιες δομές», τονίζει ο Ο.Σ.Ι. στην ανακοίνωσή του και προσθέτει: «στις παραπάνω ενέργειες, η πολιτεία απαντά με φαιδρές εξαγγελίες περί επιδομάτων τηλε-κατάρτισης, που εξυπηρετούν μόνο συμφέροντα της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των Κ.Ε.Κ. Η Οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται ΜΟΝΟ σε οδοντιατρικές δομές με τη φυσική παρουσία οδοντιάτρου».
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και οι Οδοντιατρικοί Σύλλογοι της χώρας καλούν τον Πρωθυπουργό και το επιτελείο του να ανακαλέσει τις εξαγγελίες περί κατάρτισης Οδοντιάτρων και να εντάξει τους Οδοντιάτρους στο σύνολο των μέτρων στήριξης για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί. 
Παράλληλα απαιτούν άμεσα την προμήθεια υγειονομικού υλικού, καθώς, όπως τονίζουν «η κλεψύδρα έχει αδειάσει και η πλήρης αναστολή της λειτουργίας των οδοντιατρείων βρίσκεται προ των πυλών».