Μέτρα στο Κέντρο Προσφύγων Κατσικά ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

MAYROGIORGOS THLEDIASKEPSH 1 4 20

• Την εκπόνηση τοπικού σχεδίου για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού στο Κέντρο Προσφύγων Κατσικά που φιλοξενείται μεγάλος αριθμός ατόμων, ζητά ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ με επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκη και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, παρουσιάζοντας αναλυτικά τα προβλήματα.
Το ζήτημα είναι πράγματι πολύ σοβαρό, καθώς η εκδήλωση κρούσματος σε μια τέτοια δομή, θα μπορούσε να δημιουργήσει μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, γι’ αυτό και η Πολιτεία θα πρέπει, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, άμεσα να πάρει προληπτικά μέτρα. 
Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στο Κέντρο του Κατσικά αποτέλεσαν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Λώλης και Γιάννης Αϊβατίδης, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, η ειδική σύμβουλος του δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη, εκπρόσωποι των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα σχεδίου για την αντιμετώπιση ύποπτου κρούσματος στον καταυλισμό, όπως και άλλα προβλήματα που σχετίζονται κυρίως με την έλλειψη επαρκούς φύλαξης και τον συνωστισμό στους οικίσκους.