Ο Ράμα έκλεισε τα σύνορα και για τους Αλβανούς!

on .

TELONEIO KAKABIAS

•  Μπορεί οι Αλβανοί εργαζόμενοι στην Αθήνα  πριν λίγες ημέρες,   να  κατάφεραν με μεγάλη δυσκολία να περάσουν στην Αλβανία μέσω Κακαβιάς, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όσους έχουν συγκεντρωθεί στην Κρυσταλλοπηγή και παραμένουν εκεί εγκλωβισμένοι επί τριήμερο. Η Κυβέρνηση Ράμα αρνείται να τους δεχθεί πίσω και χθες απειλήθηκαν επεισόδια με την Αστυνομία.  
Οι  μετανάστες αντιδρώντας στη στάση της αστυνομίας απέναντί τους, εμπόδισαν την είσοδο φορτηγών που μετέφεραν διάφορα προϊόντα στην Αλβανία, πράγμα που τονίζουν πως θα συνεχίσουν να κάνουν μέχρι να τους επιτραπεί η επιστροφή τους στα σπίτια.
Ο Ράμα διαμήνυσε προς τους Αλβανούς που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην προσπαθήσουν να μπούνε στην Αλβανία, μιας και λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης της μόλυνσης.
Σε αντίθετη γραμμή κινείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος κάλεσε την Κυβέρνηση να σεβαστεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις απέναντι στους πολίτες της, ειδικά σε μια τέτοια στιγμή.
Σε μήνυμά του στο Facebook o  Έντι Ράμα, μιλώντας για την κατάσταση, όπως εξελίσσεται στη χώρα, αναφέρθηκε και στην περίπτωση των πολιτών που έχουν εγκλωβιστεί στα σύνορα:
«Έχουμε αποφασίσει εντός του επόμενου 24ωρου να ακολουθήσουμε μια ενδιάμεση διαδικασία: Εκείνοι που θα έρθουν στα σύνορα με έγγραφα μόνιμης διαμονής σε άλλες χώρες, δεν θα εισέλθουν στην Αλβανία, σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο. Εκείνοι που θα φθάσουν στα σύνορα με ισχυρισμούς άλλης φύσεως, μόνιμοι κάτοικοι Αλβανίας, θα εισέλθουν σε 14ημερη καραντίνα σε ξενοδοχεία, με δικά τους έξοδα. Θα μείνουν επί 14 ημέρες κλεισμένοι σε δωμάτιο ξενοδοχείου, όπου θα τούς προσφέρεται τροφή, έναντι καθορισμένου κόστους που θα καλύπτουν οι ίδιοι. Θα ελέγχονται από την αστυνομία και θα απαγορεύεται η έξοδός τους από το δωμάτιο».