Υπεράνω των μέτρων συνωστισμού το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων!

on .

ERGATIKO KENTRO YGEIA 7 4 20

• Τι κι αν η χώρα ολόκληρη δίνει σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία επιβάλλει τον αυστηρό περιορισμό των μετακινήσεων και του συνωστισμού.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, αψηφώντας κάθε προτροπή και απαγόρευση και σε συντονισμό με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (!), αλλά και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο, προχώρησε επί διήμερο σε σειρά παρεμβάσεων, με αφορμή την χθεσινή  πανελλαδική ημέρα δράσης για την δημόσια υγεία! Παρεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαν δεκάδες μέλη του μην αποφεύγοντας σε κάποιες περιπτώσεις τον συνωστισμό! Και, ως γνήσιοι… επαναστάτες, δεν έκαναν πίσω ακόμη κι όταν τους έγιναν συστάσεις από την Αστυνομία!
Με άλλα λόγια, το Εργατικό Κέντρο και ορισμένοι άλλοι τοπικοί φορείς, με αφορμή την… προάσπιση της δημόσιας υγείας, αψήφησαν, με τον πλέον επιδεικτικό τρόπο, τις εκκλήσεις των εκπροσώπων του υπουργείου Υγείας να μένουμε σπίτι και ουσιαστικά έγραψαν στα... παλιά τους τα παπούτσια τον αγώνα που κάνουν γιατροί και νοσηλευτές για να σώσουν ζωές εν μέσω επέλασης της νόσου.
Φυσικά, υπήρχαν εναλλακτικοί και ακίνδυνοι τρόποι να παρέμβουν για τη δημόσια υγεία, όμως προτίμησαν τελικά το… πεζοδρόμιο, έστω κι αν η εποχή που διανύουμε δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο! 

Στα Νοσοκομεία
Πιο συγκεκριμένα, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία του, στα πλαίσια του συντονισμού του με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ), πραγματοποίησε χθες κινητοποίηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (νοσοκομείο αναφοράς Ηπείρου για τον κορωνοϊό) και στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα».
Στο ΠΓΝΙ παρευρέθηκε ο Μπάμπης Παππάς, νεφρολόγος και Γραμματέας του ΔΣ ΕΙΝΗ, o Γιώργος Πρέντζας, μέλος ΔΣ της ΠΟΕΔΗΝ και μέλος του ΔΣ των Εργαζομένων ΠΓΝΙ, ο Πρόεδρος του ΕΚΙ, Νίκος Έξαρχος και εργαζόμενοι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Στο «Χατζηκώστα» παρευρέθηκε ο Γιώργος Γεωργάρας, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και η Χριστίνα Τουλκερίδου, μέλος ΔΣ του Εργατικού Κέντρου.

Στην Περιφέρεια κ.α.
Εξάλλου, κινητοποίηση έκαναν το ΕΚΙ και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης προχθές το πρωί έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για την υγεία στα πλαίσια του συντονισμού του ΕΚΙ με την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου (ΕΙΝΗ). 
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης του ΕΚΙ Χριστίνα Τουλκιαρίδου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων Γιώργος Πραμαντιώτης, ο Τάκης Τασιούλας, μέλος του ΔΣ του σωματείου αυτοαπασχολούμενων ηλεκτρολόγων και η δημοτική σύμβουλος Ιωαννίνων Όλυ Τσουμάνη. 
Στο χώρο έγινε παρέμβαση από κλιμάκιο της Αστυνομίας στελέχη της οποίας ανέφεραν ότι η κινητοποίηση είναι παράνομη και ζήτησαν η διαμαρτυρία να γίνεται ανά δυάδα. Μετά από παρέμβαση του Γεν. Γραμματέα του ΕΚΙ Κώστα Ηλία το κλιμάκιο αποχώρησε! Παρεμβάσεις τέλος έγιναν στην ΤΟΜΥ Ιωαννίνων, ενώ το Σωματείο Φαρμακοϋπαλλήλων Ιωαννίνων παρενέβη σε φαρμακοβιομηχανία στο Μπιζάνι.