Πιο αυστηροί έλεγχοι μετακίνησης και για πρόσφυγες – μετανάστες!

on .

PROSFYGES KATSIKAS ASTYNOMIA 7 4 20

• Κρίσιμο στοίχημα για τις τοπικές αρχές και το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αποτελεί η «θωράκιση» των δομών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες από τον κορωνοϊό, μία διασπορά του οποίου σ’ αυτές θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα με απρόβλεπτες διαστάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ιωαννιτών πραγματοποίησε χθες, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία δράση ενημέρωσης για τα μέτρα προστασίας και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Κατσικά που είναι και το μεγαλύτερο της Ηπείρου, καθώς σ’ αυτό διαμένουν περίπου 1.200 άτομα.

Οδηγίες και μέτρα
Οι φιλοξενούμενοι της δομής άκουσαν σε διάφορες γλώσσες τις οδηγίες για την προφύλαξή τους όπως επίσης για τον περιορισμό των μετακινήσεων και του συνωστισμού. Παρόμοιες δράσεις έγιναν στις δομές ασυνόδευτων ανηλίκων που λειτουργούν στο Πέραμα και την Αμφιθέα.
Τον συντονισμό εκ μέρους του Δήμου είχε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αϊβατίδης και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου Διονυσία Αμπατζίδη.

«Ευαίσθητοι χώροι…»
Ο Αντιδήμαρχος σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι οι δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, ως χώροι με μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είναι από τους πλέον ευαίσθητους. Προϋπόθεση, όπως είπε, για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η αποφυγή του συνωστισμού. 
Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Αϊβατίδης, πέρα από την ενημέρωση που έγινε στους φιλοξενούμενους, στο εξής θα είναι πιο αυστηροί και συστηματικοί οι έλεγχοι της Αστυνομίας, την οποία ο Δήμος με ανακοίνωσή του ευχαριστεί για την συμμετοχή της και για την κινητοποίηση που κάνει.