Αιτήσεις από σήμερα για το ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων

on .

YPOLOGISTHS FORHTOS

• Από σήμερα Πέμπτη ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής στο ειδικό πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για επιστήμονες, ώστε να λάβουν το ειδικό επίδομα (voucher) των 600 ευρώ.
Πρόκειται για δράση που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση και υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας, στην οποία θα ενταχθούν οι έξι βασικοί επιστημονικοί  κλάδοι: μηχανικοί κάθε ειδικότητας, οικονομολόγοι/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως, δικηγόροι (ασκούμενοι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι) ελεύθεροι επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, ιατροί κάθε ειδικότητας, εκπαιδευτικοί και ερευνητές), όπως ορίζονται, βάσει ΚΑΔ, κύριας επιχειρηματικής δραστηριότητας από το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά 180.390 επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες και θα υλοποιηθεί με το σύστημα της επιταγής κατάρτισης, που περιλαμβάνει παρακολούθηση προγράμματος 100 διδακτικών ωρών και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων από ειδικά διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα, ύψους 600 ευρώ, το οποίο θα είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Το επιστημονικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις: 400 ευρώ, ως προκαταβολή, με την ενεργοποίηση της επιταγής, η οποία θα καταβάλλεται από τη Μεγάλη Τρίτη 14 Απριλίου και μετά, ενώ, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα καταβάλλονται και τα υπόλοιπα 200 ευρώ.
Οι επιστήμονες-δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επιλέξουν ένα από τα 10 προσφερόμενα σύγχρονα αντικείμενα κατάρτισης, τα οποία θα βοηθήσουν άμεσα στον εκσυγχρονισμό των δεξιοτήτων και των γνώσεών τους στο συνεχώς εξελισσόμενο ψηφιακό περιβάλλον.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η ενημέρωση των ενδιαφερομένων για τη δράση, αλλά και για θέματα που θα προκύψουν κατά την υλοποίησή της, θα πραγματοποιείται, σύμφωνα με τους όρους που ορίζονται, μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» (https://elearning.yeka.gr). Οι πάροχοι και οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν πληροφόρηση από την ίδια ιστοσελίδα.