Ο «κορωνοϊός» του ανθελληνικού μίσους εξ Αλβανίας δεν πρόκειται να περάσει!

on .

ANDREAS2

«Μπορεί ο κορωνοϊός αργά ή γρήγορα να περάσει, όμως ο εξ Αλβανίας «κορωνοϊός» του ανθελληνικού μίσους δεν θα περάσει. Διαρκεί ήδη 117 χρόνια (από το 1913), κατά τα οποία οι Βορειοηπειρώτες υπέστησαν τα πάνδεινα. Κι αν τυχόν η Αλβανία εισέλθη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα είναι η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης»!
Αυτό επισημαίνει με έμφαση ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας σε δηλώσεις του, εφιστώντας την προσοχή της ελληνικής κυβέρνησης και του πολιτικού μας κόσμου γενικότερα, ο οποίος, όπως τονίζει, μέσα στον «κουρνιαχτό» που έχει προκαλέσει και στη χώρα μας η πανδημία του κορωνοϊού, φαίνεται να έχει αφήσει εκτός των άμεσων ενδιαφερόντων του το εθνικό ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.  

Εισβολές σε σπίτια
Ο Μητροπολίτης στέκεται ιδιαίτερα σε δύο γεγονότα που δείχνουν, όπως επισημαίνει, πως ο «κορωνοϊός» του ανθελληνικού μίσους στη γειτονική χώρα συνεχίζει την «επίθεσή» του.
Καταρχήν, κάνει λόγο για την πρόσφατη εισβολή ανδρών της αλβανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε σπίτια Χειμαρριωτών όπου έκαναν ελέγχους και προσήγαγαν για ανακρίσεις πολίτες. Όλα αυτά χωρίς εισαγγελική απόφαση! 
Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέα η κινητοποίηση της RENEA οφείλεται στην τοποθέτηση ενός σταυρού ύψους εννέα μέτρων στη Μονή Ζωοδόχου Πηγής στη Χειμάρρα, ως εκπλήρωση τάματος των κατοίκων που εκκρεμούσε από καιρό. «Τα Τίρανα δυστυχώς προκαλούν τώρα κατά την θρησκευτική εορτή του Πάσχα, ενώ πριν ενάμιση χρόνο οι ειδικές αστυνομικές μονάδες είχαν δολοφονήσει τον Κων/νο Κατσίφα ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

...Και Τούρκοι πρόσφυγες
Το δεύτερο ζήτημα για το οποίο ο Μητροπολίτης Κόνιτσας εφιστά την προσοχή της Ελλάδας είναι οι πληροφορίες πως η αλβανική κυβέρνηση έχει συφμωνήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για μετεγκατάσταση 30.000 προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία στην Αλβανία κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα. 
Όπως σημειώνει, η ενέργεια αυτή αποβλέπει στην αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού της Βορείου Ηπείρου, ενώ θα αποτελέσει κα μέσο πίεσης στα μετόπισθεν της χώρας μας.