Με θερμομέτρηση η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

on .

DIKASTIKO MEGARO

• Υπευθυνότητα και υπομονή ζητά απ’ όλους ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, με αφορμή την επαναλειτουργία κάποιων νομικών διαδικασιών, αν και εκφράζει την έντονη ενόχλησή του για την ερήμην του δικηγορικού σώματος επιλογή τους.
«Η αρχή είναι σίγουρα δύσκολη και πρωτόγνωρη αλλά αποτελεί υποχρέωση όλων να προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε κάποιες συνήθειες προκειμένου να

περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα καλώντας πολίτες και δικηγόρους τις πρώτες μέρες να μην προστρέξουν μαζικά αν δεν υπάρχει κάποια πραγματικά επείγουσα εργασία και σχετική με τις υποθέσεις, που ορίζει η ΚΥΑ.
Προτιμότερο -αναφέρει- είναι να προηγείται τηλεφωνική κλήση ή αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στις αντίστοιχες υπηρεσίες – γραφεία, ώστε να αποφεύγεται η επίσκεψη στους χώρους του Δικαστικού Μεγάρου.

Οδηγίες εισόδου
Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων επιτρέπεται ΜΟΝΟ από την κεντρική θύρα.
- Με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων στην κεντρική θύρα διενεργείται υποχρεωτική θερμομέτρηση των εισερχομένων από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.
- Οι εισερχόμενοι στο Δικαστικό Μέγαρο (υπηρεσίες, Σύλλογο και Υποθηκοφυλακείο) πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.
- Οι Δικηγόροι μπορούν να προμηθεύονται γάντια και μάσκα από τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου.
- Αστυνομικά όργανα επιτηρούν την είσοδο για την αποφυγή συνωστισμού και στο Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.
- Στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου πριν τις σκάλες καθώς και στον Α’ και Β’ όροφο και έξω από το τμήμα μεταγωγών έχουν τοποθετηθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων ειδικές συσκευές παροχής αντισηπτικού υγρού με φωτοκύτταρο.
- Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει προμηθεύσει σε πρώτη φάση με υγειονομικό υλικό τις υπηρεσίες των Δικαστηρίων και το Υποθηκοφυλακείο Ιωαννίνων.

Ηλεκτρονική πλατφόρμα
Στο μεταξύ, το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ζητά τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας, προκειμένου οι δικηγόροι της Περιφέρειας να έχουν τη δυνατότητα τουλάχιστον της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων, σε πρώτη φάση, λόγω του ότι η υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Πολιτικής & Ποινικής Δικαιοσύνης (ΟΣΔΔΥ-ΠΠ) δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί πριν την παρέλευση 3 – 4 ετών από σήμερα. «Η προτεινόμενη λύση θα δημιουργήσει συνθήκες ίσων ευκαιριών, όσο αυτό είναι εφικτό, για όλους τους δικηγόρους. Με τον τρόπο αυτό οι δικηγόροι της Περιφέρειας δεν θα υπολείπονται των δικηγόρων που έχουν πλήρη ηλεκτρονική πρόσβαση ενώ παράλληλα θα υπάρχει προετοιμασία και δυνατότητα εργασίας των δικηγόρων σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας στο μέλλον», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.