Επιμένουν για συγκεντρώσεις αύριο οι αριστερές συνδικαλιστικές οργανώσεις

on .

POREIA GENIKH

• Επιμένουν στη διοργάνωση συγκεντρώσεων ανήμερα Πρωτομαγιάς και στα Γιάννενα συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και σε άλλα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα, αδιαφορώντας όχι τόσο για τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα, αλλά και στις εκκλήσεις των επιστημόνων να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μαζικές συναθροίσεις. Έχουν εκδοθεί μάλιστα ανακοινώσεις οι οποίες ούτε λίγο, ούτε πολύ κινούνται στη λογική, ότι η Ελλάδα ζει σε μια άλλη εποχή και ότι τα μέτρα που έχουν παρθεί για την πρόληψη από τον κορωνοϊό, έχουν στόχο την… εργατική τάξη, για την οποία εμφανίζονται «αποκλειστικοί» εκφραστές.
Σε ξεχωριστό πλαίσιο κινείται πάντως το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, που πέρα από το μήνυμα της ημέρας και τα αιτήματα που προβάλλει, καλεί τους συλλόγους- μέλη να καταθέσουν αύριο στις 11.30 π.μ. συμβολικά στεφάνια στο μνημείο Ηρώων Πολυτεχνείου (οδός Δομπόλη).
Υπέρ της συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο, τάσσονται με χθεσινές τους ανακοινώσεις ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων (μέλος της ΟΓΕ), η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι παρατάξεις Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα, ενώ στη συγκέντρωση και στις προσυγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου δηλώνει εκ νέου συμμετοχή ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων.