Στο στόχαστρο βανδάλων ακόμη και εμβληματικά κτίρια

on .

SYNTHMATA ARXONTIKO PYRSINELLA

• Μεγάλο «αγκάθι» για την εικόνα της πόλης αποτελούν οι βανδαλισμοί δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων. Τα πάσης φύσεως συνθήματα και μουτζούρες σε τοίχους, πεζοδρόμια, προτομές, μνημεία, παγκάκια και όπου άλλου μπορεί να φανταστεί κανείς, συχνά προκαλούν αγανάκτηση στους πολίτες και τις υπηρεσίες του Δήμου, που τη μία μέρα καθαρίζουν και την επομένη προκλητικά οι βάνδαλοι επανέρχονται στον… τόπο του εγκλήματος, καταστρέφοντας ξένες περιουσίες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το εμβληματικό Αρχοντικό Πυρσινέλλα, που ουκ ολίγες φορές έχει πέσει «θύμα» τους. Ο Δήμος αποφάσισε και πάλι να παρέμβει, προκειμένου να απαλλαγούν οι προσόψεις του κτιρίου από γκράφιτι και συνθήματα, ελπίζοντας ότι θα μείνει καθαρό για αρκετά μεγάλο διάστημα!
Οι εργασίες για την αποκατάστασή του βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών.
Με αφορμή την παρέμβασή του, ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους πολίτες να σεβαστούν τόσο το συγκεκριμένο κτίριο όσο και όλους τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
«Μόνο με την δική τους συμβολή η εικόνα τους θα είναι αυτή που πρέπει και η καθημερινότητα όλων καλύτερη», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.