Τράπεζα Αίματος από τον Δήμο Δωδώνης

on .

DHMOS DODONIS

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώθηκε από τον Δήμο Δωδώνης, μέσω των κοινωνικών του δομών «Κέντρο Κοινότητας» και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και με τη συνδρομή του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού.
Περισσότεροι από 50 συμπολίτες προσήλθαν για να προσφέρουν αίμα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες που ανέκυψαν εξαιτίας του κορωνοϊού Covid 19. Ο Δήμος Δωδώνης, αντιλαμβανόμενος την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της προσφοράς αίματος, προχωρά, όπως ανακοίνωσε, στη δημιουργία Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, η οποία θα στηρίζεται αποκλειστικά στον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας και θα λειτουργεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της κοινωνικής πολιτικής του. Μάλιστα, από τη χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία, προσφέρθηκαν ήδη φιάλες αίματος σε δημότη του που τις έχει ανάγκη.
Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Δωδώνης ευχαριστεί θερμά το τμήμα Αιμοδοσίας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό Π.Γ.Ν.Ι. και τους εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό, για τη συνεργασία και τη στήριξή τους. Επίσης, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τους εκπροσώπους των κοινοτήτων και τους εργαζόμενους στο Δήμο για τη συνδρομή τους.