Δίχτυ προστασίας από την «Πίνδο» για συνεταιριστές – εργαζόμενους!

on .

PINDOS ERGOST

• Ούτε ο κλάδος της Ηπειρώτικης Πτηνοτροφίας έμεινε ανεπηρέαστος από τις επιπτώσεις της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας, βλέποντας αξιοσημείωτη μείωση της κατανάλωσης των προϊόντων που παράγει.
Οι ζημιές σε πολλές περιπτώσεις μετακυλύονται στους ίδιους τους παραγωγούς, κάτι όμως που δεν κάνει ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος», ο οποίος εμφανίζεται αποφασισμένος να απορροφήσει τους «κραδασμούς» για χάρη των εκατοντάδων μελών του και να προστατέψει μισθολογικά τους υπαλλήλους του.

Συζήτηση για την κρίση
Αυτό διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πίνδος» Ανδρέας Δημητρίου στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης που είχε με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Γιώργο Στρατάκο, όπου σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν και συζητήθηκαν οι επιπτώσεις από την πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο της Πτηνοτροφίας.
Ο κ. Δημητρίου αναφέρθηκε στην μείωση της κατανάλωσης κοτόπουλου από 15 Μαρτίου μέχρι σήμερα, η οποία φτάνει, όπως έκανε γνωστό, έως και το 30%, παρουσίασε τις επιπτώσεις που έχει αυτό για τον Συνεταιρισμό και τους παραγωγούς και τις προβλέψεις για τους επόμενους μήνες.
Τέλος, πρότεινε μια σειρά μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των παραγωγών.

Θα προστατεύσει…
Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε να εξετάσει τα θέματα που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων του υπουργείου και να προωθήσει τα υπόλοιπα στα αρμόδια υπουργεία. Ζήτησε δε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην επιρρίψει ο Συνεταιρισμός τα βάρη στους παραγωγούς.
Ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Ιωαννίνων δεσμεύτηκε ότι ο Συνεταιρισμός δεν θα μειώσει το προσωπικό και τις σημερινές του αμοιβές, ούτε τις τιμές που απολαμβάνουν οι παραγωγοί όπως έκαναν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις όπου, όπως τόνισε, η μείωση φθάνει έως και το 50% του εισοδήματός τους.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Ανδρέας Δημητρίου, η ζημιά από τον κορωνοϊό θα επιβαρύνει τον Συνεταιρισμό με μείωση των κερδών της χρήσης 2020.