Το άνοιγμα των Ναών ζήτησε ο Αλβανίας Αναστάσιος

on .

ANASTASIOS

• Το σταδιακό άνοιγμα των λατρευτικών χώρων, αφού, τηρηθούν βέβαια, όλα τα προληπτικά μέτρα, ζήτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, όπως και οι άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες, που συναποτελούν το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της χώρας σε τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας τόνισε, συζητώντας με τον πρωθυπουργό ότι «το μεγαλύτερο αίτημα, που έχουμε, είναι να υπάρχουν στη διάθεση των πιστών οι χώροι προσευχής και λατρείας, και να μας δώσετε την κατεύθυνση να το φροντίσουμε αυτό, διατηρώντας την απόσταση μεταξύ των ανθρώπων. Οι χώροι λατρείας προσφέρουν ελπίδα και χαρά. Να δώσουμε στους ανθρώπους αυτή την ευκαιρία, τηρώντας τις οδηγίες των αρχών».
Και πρόσθεσε: «Οι θρησκευτικές κοινότητες έχουν δώσει ένα παράδειγμα ταπεινότητας και είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε με αυτό, πάντα σε καλή συνεργασία με την κοινωνία και σε αλληλεγγύη με όλους τους ανθρώπους».
Οι θρησκευτικοί ηγέτες, τόνισαν πως από την αρχή, που ξέσπασε η πανδημία, έλαβαν τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως την αναστολή λειτουργίας των λατρευτικών χώρων, καθώς αποδίδουν μεγάλη σημασία στην ανθρώπινη υγεία και ζωή.
Από την πλευρά του ο Έντι Ράμα αναγνώρισε τη βοήθεια των θρησκευτικών κοινοτήτων, την οποία χαρακτήρισε ανεκτίμητη, στη μάχη κατά του κορωνοϊού και εκτίμησε ότι το τοπίο μπορεί να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 18 Μαΐου, μέσα από προγραμματισμένο διάλογο και κοινή συνεννόηση…