Η αναβάθμιση του οδοφωτισμού, ανέβασε το «θερμόμετρο»

on .

ODOFOTISMOS FOTA

• H αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο Δήμο Ιωαννιτών, μέσω σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ανέβασε το «θερμόμετρο» και μετά την αναβολή της λήψης απόφασης στην Οικονομική Επιτροπή, η αντιπαράθεση «χτύπησε κόκκινο».
Χθες η Δημοτική Αρχή απάντησε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στην επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα _2023 Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία έθεσε πλήθος προϋποθέσεων και ερωτημάτων στην Επιτροπή. Η Δημοτική Αρχή, απευθύνει πέντε ερωτήματα στην κ. Καλογιάννη, με αναφορά στη θητεία της ως Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, καθώς με την ιδιότητα αυτή είχε στείλει επιστολές στους Δήμους ώστε να τους πείσει για τα οφέλη του συγκεκριμένου μοντέλου. «Έπαψαν σήμερα να υφίστανται αυτά τα οφέλη;» ρωτά η Δημοτική Αρχή την κ. Καλογιάννη απευθύνοντας και άλλες ερωτήσεις όπως αν έχει χάσει την εμπιστοσύνη της προς την Περιφέρεια και «εν τέλει, την ενδιαφέρει να γίνει ή να μη γίνει το έργο αντικατάστασης του φωτισμού;»
Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος με χθεσινή της ανακοίνωση και η παράταξη του πρώην δημάρχου Θωμά Μπέγκα «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα», που έκανε λόγο για μεγάλο φιάσκο, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους. «Θα γίνει η συζήτηση» απαντά η Δημοτική Αρχή και κατηγορεί τον κ. Μπέγκα, ότι «η εποχή των λευκών επιταγών έχει παρέλθει».
Η παράταξη του κ. Μπέγκα στην ανακοίνωσή της επικαλείται απάντηση της Περιφέρειας, η οποία αναφέρει ότι τα πλήρη στοιχεία της ωρίμανσης του έργου θα είναι διαθέσιμα στο Δήμο, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης. Με βάση αυτό, ο κ. Μπέγκας υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια ζητά να υπογράψει ο Δήμος λευκή επιταγή.
Την «αποκατάσταση» της πραγματικότητας έκανε χθες ο Περιφερειάρχης, ο οποίος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, είπε ότι η ωρίμανση της μελέτης αποτελεί «πνευματική ιδιοκτησία» της Περιφέρειας η οποία και την έχει πληρώσει. Τα πλήρη στοιχεία θα δοθούν όταν υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση και θα έχει οριστεί Επιτροπή Παρακολούθησης. «Κάποια πράγματα έχουν αρχή και κανόνες» τόνισε, ενώ «έδειξε» και προς την πλευρά της Τ. Καλογιάννη, λέγοντας πως εκείνη έχει προωθήσει το πρόγραμμα και στα πλαίσια αυτά έχουν γίνει οι ενέργειες.