ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αρνητικά και τα 103 νέα δείγματα που εξετάστηκαν στην Ήπειρο

on .

KORONOIOS TEST DEIGMATA

• Ελεγχόμενη φαίνεται πως είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, η πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς χθες ο εκπρόσωπος του Υπ. Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και έναν ακόμη θάνατο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους 147.
Σε τοπικό επίπεδο, και τα 103 δείγματα που εξετάστηκαν στο Εργαστήριο του Πανεπ. Ιωαννίνων βγήκαν αρνητικά. Τα 11 αφορούσαν το Νοσοκομείο Κέρκυρας, τα 10 το Νοσοκομείο Λευκάδας και τα υπόλοιπα 82 όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Ηπείρου.
Εξάλλου, πολύ καλή εξακολουθεί να είναι η πορεία των δυο ασθενών που νοσηλεύονται στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Όσον αφορά τα 21 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες, τα 11 όπως είπε ο κ. Τσιόδρας εντοπίστηκαν σε υγειονομική δομή των Ενόπλων Δυνάμεων. Συνολικά καταγράφονται στη χώρα μας 2.663 κρούσματα κορωνοϊού, με το 55,5% να αφορά άνδρες.
Παράλληλα, 36 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι, με ενδιάμεση ηλικία τα 68 έτη, ενώ 82 συνάνθρωποί μας πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ.
Όπως, ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να πραγματοποιούν τεστ για τον κορωνοϊό. Τις τελευταίες ώρες έγιναν σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, 1.200 τεστ, τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά.

Απολογισμός…
Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα (έχει συμπράξει με τη Δημοτ. Αρχή Ιωαννίνων), προχώρησε σ’ έναν μίνι απολογισμό για τους χειρισμούς σε τοπικό επίπεδο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας.
«Ως τοπική κοινωνία αποδείξαμε έμπρακτα πως με σύνεση, συλλογικότητα και αίσθηση ατομικής ευθύνης καταφέραμε να προστατέψουμε τις ζωές μας, τις ζωές των συμπολιτών μας και εντέλει να βγούμε νικητές», τόνισε μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι «αυτό το διάστημα οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών επέδειξαν σημαντικό έργο, στηρίζοντας τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας, ώστε και να προφυλαχθούν από την πανδημία αλλά και να στηριχθούν με τρόφιμα και τα αναγκαία για την καθημερινότητα».
Αναφορά έκανε η παράταξη και στο ζήτημα της καθαριότητας του Δήμου λέγοντας ότι «σε καιρό πανδημίας πλύθηκαν και καθαρίστηκαν δημόσιοι χώροι, απολυμάνθηκαν κάδοι απορριμμάτων και γενικά υπήρξε μέριμνα να γίνει η πόλη όσο το δυνατόν πιο καθαρή».
Τέλος, χαρακτηρίζει την ψηφιοποίηση υπηρεσιών του Δημοσίου και κατ’ επέκταση του Δήμου ως μία φωτεινή λάμψη μέσα στη μαυρίλα των ημερών…