Έως τις 14 Μαΐου οι αιτήσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις

on .

PANELLADIKES EKSETASEIS

• Με φυσική παρουσία στα λύκεια θα χρειαστεί να γίνει φέτος επιβεβαίωση της Αίτησης-Δήλωσης των υποψηφίων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να επιβεβαιώσουν και να υπογράψουν την Αίτηση-Δήλωση (ΑΔ) για τις πανελλαδικές εξετάσεις, έως και την Πέμπτη 14 Μαΐου.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία επιβεβαίωσης της ΑΔ που ήδη έχει αποσταλεί από τους υποψηφίους στα Λύκεια, κρίνεται φέτος αναγκαία, λόγω των έκτακτων συνθηκών εξαιτίας του κορωνοϊού, ώστε να διασφαλιστεί η ταυτοποίηση των υποψηφίων και των επιλογών τους.
Πάντως, οι ΑΔ που έχουν σταλεί από τους υποψηφίους (μέχρι τις 9 Απριλίου) έχουν καταχωρηθεί ηλεκτρονικά από τα λύκεια. Οι υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο και να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες τους, να υπογράψουν και στα δύο αντίγραφα και να παραλάβουν ένα, το οποίο και φυλάσσουν μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Αν οι υποψήφιοι, παρότι κληθούν από τους (Υπο)Διευθυντές των Λυκείων, δεν προσέλθουν, τότε η ΑΔ που έχουν ήδη υποβάλει, δεν θα ληφθεί υπ' όψιν.
Στις περιπτώσεις που υποψήφιος συμπλήρωσε και την ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ για τα 3 μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής, στην διαδικασία τελικού ελέγχου συμπεριλαμβάνονται όλα τα στοιχεία και των δύο ΑΔ.
Αν κατά τη διαδικασία ελέγχου των στοιχείων της ΑΔ διαπιστωθεί κάποιο λάθος στα ατομικά στοιχεία, η διόρθωση θα γίνεται άμεσα από το σχολείο.