Το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

on .

ANTHROPOS MASKA DROMOS

• Η οικονομία φοβίζει περισσότερο τους πολίτες και όχι ο κορωνοϊός, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ που παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων.
Ωστόσο, το 75% επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης ενώ για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 44% την θεωρεί θετική έναντι 50% που την κρίνει αρνητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι θετική γνώμη για τους κυβερνητικούς χειρισμούς έχει το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ
Στους πολιτικούς δείκτες ο Κ. Μητσοτάκης διατηρεί σχεδόν διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός έναντι του Αλέξη Τσίπρα (23%).
Συντριπτική είναι και η διαφορά στην πρόθεση ψήφου καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση πώς έχουν επηρεάσει οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, το 53% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (24%) έως πολύ (29%), το 19% μέτρια, και το 23% λίγο (12%) και ελάχιστα έως καθόλου (11%). 5% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση πώς θα επηρεάσουν οι επιπτώσεις της πανδημίας και των μέτρων την οικονομική κατάσταση τους προσεχείς μήνες, το 66% των ερωτώμενων συνολικά εκτιμά αρκετά (32%) έως πολύ (34%), το 15% μέτρια, και το 13% λίγο (8%) και ελάχιστα έως καθόλου (5%). 6% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν από τη νόσο στη χώρα μας το 63% των ερωτώμενων συνολικά απαντά αρκετά (30%) έως πολύ (33%), το 20% μέτρια, και το 13% λίγο (6%) και ελάχιστα έως καθόλου (7%). 4% των ερωτηθέντων δηλώνει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ
Σχετικά με τον χρόνο άρσης των μέτρων περιορισμού, η κοινωνία φαίνεται να συμφωνεί σε μεγάλο ποσοστό, με 63% να κρίνει ότι άρθηκαν την κατάλληλη στιγμή, το 15% να κρίνει ότι άρθηκαν νωρίτερα απ’ όσο έπρεπε, ενώ το 13% κρίνει ότι άρθηκαν αργότερα απ’ όσο έπρεπε.