Αιτήσεις συμμετοχής στο TEDx MaviliSquare 2020

on .

open call

• Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιστρέφει στα Γιάννενα το TEDx MaviliSquare και προσκαλεί άτομα που θεωρούν ότι είτε διαθέτουν οι ίδιοι είτε γνωρίζουν άλλους με κάποια ιδέα που αξίζει να διαδοθεί, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους στο Open Call Speakers Project.
To TED είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός (ΜΚΟ) με κύριες έδρα του το Βανκούβερ του Καναδά. Η ιδέα του ξεκίνησε το 1984, με κύριο σκοπό να συγκεντρωθούν άνθρωποι της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας και του σχεδιασμού. Εξ’ ού και τα αρχικά TED (Technology, Entertainment, Design). Σύντομα, διαπιστώθηκε πως οι ιδέες και η έμπνευση που δημιουργούνται στο TED θα πρέπει να έχουν αντίκτυπο πέραν από τα όρια της Αμερικής, «ανοίγοντας το δρόμο» για τα TEDx events. Στα TEDxevents, υπάγεται και το TEDxMaviliSquare. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που πήρε το όνομά τoυ από την γνωστή πλατεία Μαβίλη, σύμβολο κατατεθέν της πόλης των Ιωαννίνων και έχει αναλάβει να διαδώσει ξεχωριστές ιδέες, με επίκεντρο την «πόλη των Ασημουργών».
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η διοργάνωση του TEDxMaviliSquare είναι αμιγώς μη κερδοσκοπική, με όραμά της τη διάδοση ιδεών που αξίζει να ακουστούν. Πρόκειται για μια εκδήλωση με διάρκεια μιας μέρας γεμάτη ξεχωριστές ομιλίες, performances, βιωματικά εργαστήρια, αλλά και παράλληλες δράσεις, που επιχειρεί να προσφέρει στο ακροατήριο μια ξεχωριστή εμπειρία. Μέσα από το Open Call Speakers Project, η ομάδα του TEDxMaviliSquare παρέχει στο κοινό τη δυνατότητα να δώσει βήμα σε ανθρώπους της "διπλανής" πόρτας κι όχι μόνο, να αφηγηθούν ιστορίες, εμπειρίες και επιτεύγματα τους, που αξίζει να διαδοθούν. Μεταξύ όλων των προτάσεων, θα επιλεχθεί ένας από τους φετινούς ομιλητές του TEDxMaviliSquare. Η διαδικασία είναι απλή. Γίνεται η υποβολή της πρότασης από το κοινό κι η ομάδα του TEDxMaviliSquare αναλαμβάνει τα υπόλοιπα. Η επιλογή του ομιλητή και η θετική του απάντηση στην πρόσκληση της ομάδας μας, θα εξασφαλίσουν σε κάποιον/α από το κοινό ένα δωρεάν εισιτήριο, για να παρακολουθήσει από κοντά την εκδήλωση που βοήθησε ενεργά να ολοκληρωθεί, μέσα από την πρότασή του και συμμετοχή του στο Open Call Speakers Project! Αν υπάρχει μια ιστορία ή επίτευγμα που θα επιθυμούσατε να μοιραστείτε, αυτή είναι η ευκαιρία σας!
• Για την υποβολή αιτήσεων διατίθεται ο ακόλουθος σύνδεσμος: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScDuWGJfNwOKu3cgNUbudVSoAren7y1LcZDn0Xl9uKndosP9A/viewform. Οι αιτήσεις θα παραμείνουν ανοιχτές από 2 έως και 14 Μαΐου, στις 23:59.