Με εθελοντική αιμοληψία ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού

on .

ERYTHROS STAYROS AIMODOSIA 8 5 20

• Ομαλά και με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η χθεσινή αιμοληψία που διοργάνωσε το Περιφερειακό Παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπ. Νοσοκομείου Ιωαννίνων στην κεντρική πλατεία.
Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, μαζί με τον Πρόεδρο Κων. Ντακαλέτση υποδέχονταν από το πρωί τους εθελοντές αιμοδότες, οι οποίοι για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκαν και σ’ αυτό το κάλεσμά του, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου.
Με δηλώσεις του ο κ. Ντακαλέτσης εξήρε την προσφορά των εθελοντών και των υπαλλήλων του Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας μάλιστα το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου: «συνεχίζουμε να χειροκροτούμε τους εθελοντές μας», μήνυμα που, όπως είπε, έχει ως στόχο την εμψύχωση και ενδυνάμωση των εθελοντικών προσπαθειών ανθρωπισμού που πραγματοποιούνται από τον Ερυθρό Σταυρό και όχι μόνο. Ειδικά δε την παρούσα χρονική συγκυρία, το μήνυμα αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία.

Δράσεις ανθρωπισμού…
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΕΣ Ιωαννίνων προχώρησε και στην έκδοση του 1ου τεύχους «Ανθρωπιστικών Δράσεων», καταγράφοντας τις κυριότερες δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος για το διάστημα Ιανουάριος - Απρίλιος 2020.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται υγειονομικές καλύψεις στον Αγιασμό των υδάτων, στον Μπιζάνιο Δρόμο, στο 16ο Motor Festival, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του και στην διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία υποστηρίχθηκαν τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, με την ανάπτυξη σκηνών για την υποδοχή και η εξέταση ύποπτων περιστατικών από τον ιό COVID-19. Αναπτύχθηκαν από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών σκηνές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα και στα Κέντρα Υγείας Μετσόβου, Πάργας και Βουλγαρελίου. Επίσης άμεση ήταν η ανταπόκριση του ΕΕΣ Ιωαννίνων και συγκεκριμένα των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών στο σεισμό των 5,6 βαθμών που έπληξε το Καναλάκι Πρεβέζης και τα γύρω χωριά.