Μόνο κατόπιν ραντεβού οι υπηρεσίες των ΚΤΕΟ

on .

KTEO OXHMATWN

• Αυστηροί κανόνες τηρούνται ήδη από τις 4 Μαΐου στα ΚΤΕΟ για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κοροναϊού ενώ σύμφωνα με εγκύκλιο του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την αποφυγή συγχρωτισμού δίνεται παράταση της ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου οχήματος, από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, για επιπλέον 25 ημέρες.
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα, οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες. Θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο. Η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ. Επίσης, ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Παράταση ισχύος ΔΤΕ
Πιο αναλυτικά, για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΤΕΟ παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημέρες συνολικά η διάρκεια ισχύος εκάστου ΔΤΕ κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020.
Συνεπώς, χορηγείται παράταση στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου εκτός από τις 45 ημέρες που είχαν δοθεί, επιπλέον 25 ημέρες. Έτσι για παράδειγμα όχημα με ημερομηνία ισχύος του ΔΤΕ το Σάββατο 14-3-2020, μπορεί να ελεγχθεί εμπρόθεσμα χωρίς την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους έως τη Δευτέρα 25-5-2020.