«Στρίβειν» δια… επίθεσης κατά Δημ. Αρχής Θ. Μπέγκας και Τατ. Καλογιάννη

on .

ODOFOTISMOS

• Oι παρατάξεις Θ. Μπέγκα και Τ. Καλογιάννη επιμένουν στην άρνησή τους να αποδεχθούν την πρόταση της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών μέσω της πρωτοβουλίας ELENA και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.
Απέρριψαν μάλιστα σε υψηλούς τόνους να προσέλθουν χθες στην Περιφέρεια σύμβουλοί τους, ώστε να ενημερωθούν από αρμόδιους υπαλλήλους που χειρίζονται τη μελέτη που έχει εκπονηθεί, επικαλούμενοι «αδιαφανείς μεθοδεύσεις», «διάτρητες διαδικασίες» κ.α..
Η παράταξη του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα δικαιολογώντας την άρνησή της να ενημερωθεί από τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, αναφέρει πως η διαδικασία «απαξιώνει και υποβαθμίζει τον ουσιαστικό ρόλο που καλούνται να υπηρετήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι και δεν αναγνωρίζει κανένα θεσμικό δικαίωμα των παρατάξεων να έχουν πλήρη και τεκμηριωμένη εισήγηση πριν κληθούν να αποφασίσουν για θέματα ημερήσιας διάταξης».
Η παράταξη επιμένει στην πρότασή της για πλήρη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον μελετητή εκ του σύνεγγυς.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η οξύτατη ανακοίνωση της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη Ιωάννινα_2023, η οποία ήταν εκείνη που είχε πρωταγωνιστήσει στην υλοποίηση των έργων οδοφωτισμού μέσω της πρωτοβουλίας ELENA. H κ. Καλογιάννη – αν και αντιπεριφερειάρχης μέχρι τον περασμένο Αύγουστο και άμεση χειρίστρια του οδοφωτισμού- κάνει λόγο για «περιορισμένη πρόσβαση των εκλεγμένων στα έγγραφα της διαδικασίας» και «χωρίς δυνατότητα περαιτέρω διερεύνησης», ενώ επικρίνει τη Δημοτική Αρχή «ότι αναθέτει σε τρίτους την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου», όταν είναι γνωστό ότι η κ. Καλογιάννη είχε πρωτοστατήσει στη συνεργασία με άλλους Δήμους για την ένταξη στο πρόγραμμα ELENA.