Επτά συλλήψεις νεαρών για καταδρομική επίθεση σε βάρος 38χρονου στα Γιάννενα

on .

SYNERGA OPADON EPITHESH 14 5 20

• Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία σοβαρό περιστατικό αθλητικής - οπαδικής βίας που έλαβε χώρα στα Γιάννενα, με θύμα ένα 38χρονο ιδιοκτήτη οπωροπαντοπωλείου.
Το βράδυ της Τρίτης, ομάδα νεαρών (ηλικίας από έως 22 έως 25 ετών) έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, μετέβησαν σε κατάστημα που διατηρεί το θύμα και του επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και πυρσούς χειρός, τραυματίζοντάς τον, ενώ προκάλεσαν και φθορές στο κατάστημα, θέλοντας έτσι να λύσουν τις οπαδικές τους διαφορές! Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο 38χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας την επόμενη μέρα, την Τετάρτη, συνελήφθησαν επτά άτομα σε διάφορα σημεία της πόλης των Ιωαννίνων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, αθλητικής βίας, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Με όλα τα σύνεργα!
Όπως προέκυψε από την έρευνα ένας εκ των κατηγορουμένων, ηλικίας 23 ετών, κατηγορείται ότι αφαίρεσε κατά τη διάρκεια της επίθεσης ένα σακίδιο πλάτης με προσωπικά έγγραφα του παθόντα.
Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του 23χρονου: 5 φωτοβολίδες, 3 καπνογόνα, 2 πυρσοί χειρός, βεγγαλικό χειρός, μεταλλική σιδερογροθιά, 3 σουγιάδες, πτυσσόμενο μαχαίρι, πολυεργαλείο και κουκούλα τύπου full-face.
Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Συλλήψεις για ναρκωτικά
Και με υποθέσεις ναρκωτικών ασχολήθηκαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. τα τελευταία 24ωρα.
• Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη σε περιοχή των Ιωαννίνων, ένας αλλοδαπός, κατηγορούμενος, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 393,9 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος κατείχε τις παραπάνω ναρκωτικές ουσίες με σκοπό τη διακίνησή τους. Επίσης, στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς, μήκους 16 εκατοστών.
• Σε άλλη περίπτωση χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στα Γιάννενα ένας Έλληνας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.