«Όχι» από την Ε’ ΚΟΗ στην παραγραφή αδικημάτων!

on .

SKAMANTZOYRAS PANAGIOTHS 14 5 20

• Την επίσημη διαμαρτυρία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου σχετικά με την παραγραφή όλων των αδικημάτων της θήρας που επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα έτος, μετέφερε χθες ο Γενικός της Γραμματέας της Ε΄ ΚΟΗ Παναγιώτης Σκαμαντζούρας σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ.
Όπως ανέφερε, δεν γίνεται να λαμβάνονται τέτοιου είδους αποφάσεις ερήμην των κυνηγών και των ομοσπονδιών.

«Καμάρι» η Θηροφυλακή
Ο κ. Σκαμαντζούρας τόνισε πως οι θηροφύλακες επιτελούν ένα σημαντικό έργο, επικίνδυνο νύχτα - μέρα και έχουν ως αντικείμενο την πάταξη της λαθροθηρίας, της λαθροαλιείας, της λαθροϋλοτόμησης, συνδράμοντας έτσι στο έργο της Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στο πυροσβεστικό έργο.
Έκανε γνωστό πώς στην Ήπειρο απασχολούνται γύρω στους 30 θηροφύλακες, το 2019 πραγματοποιήθηκαν 7.000 έλεγχοι και έγιναν 25 μηνύσεις.
Με αποφάσεις παραγραφής των ποινών, συνέχισε, απαξιώνεται πλήρως το έργο της Θηροφυλακής, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται επίδοξοι λαθροθήρες να συνεχίσουν την παράνομη δραστηριότητα. Εξάλλου, τόνισε, υπάρχουν και αδικήματα που επισύρουν σοβαρές ποινές φέροντας ως παράδειγμα τη δίκη για τα αγριόγιδα.

«Θα συνεχίσουμε…»
«Εμείς θα συνεχίσουμε με ζήλο το έργο μας και η Πολιτεία ας πράξει ό,τι θέλει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γεν. Γραμματέας της Ε΄ ΚΟΗ. Υπογράμμισε ότι είναι αρνητικό το γεγονός να μην δικάζονται αυτοί που κατ’ εξακολούθηση επιδίδονται στην λαθροθηρία, προτείνοντας να επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο σε κυνηγούς για να μην συσσωρεύονται μηνύσεις και να έχει έσοδα και η πολιτεία.
Τέλος, έκανε μνεία στα 600.000 ευρώ το χρόνο (2 εκατομμύρια τα τρία χρόνια) που απαιτούνται για τη μισθοδοσία, τα καύσιμα και την κίνηση της Θηροφυλακής. «Αν πονάμε τα χρήματα των κυνηγών, να σηκώσουμε το ανάστημά μας για αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην των κυνηγών», κατέληξε ο κ. Σκαμαντζούρας.