Μεταφέρονται οι υπηρεσίες της Δομής Στήριξης του Δ. Αρταίων

on .

DHMARXEIO ARTAS

• Ο Δήμος Αρταίων από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η υγειονομική κρίση, ανέλαβε αυτόνομες πρωτοβουλίες αλλά και δράσεις σε συνέχεια κυβερνητικών αποφάσεων, για την στήριξη του γενικού πληθυσμού αλλά και των ευπαθών ομάδων.
Στο πλαίσιο αυτό, το προηγούμενο διάστημα ενισχύθηκε το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας, αλλά και με προσωπικό από τις υπηρεσίες που είχαν αναστείλει την λειτουργία τους.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ανέλαβαν την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα άπορα, ηλικιωμένους, άτομα που δεν μπορούσαν ή δεν επιτρεπόταν να μετακινηθούν από το σπίτι τους.
Επίσης, παρείχαν δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τρόφιμα σε απόρους.
Στο ίδιο πλαίσιο, ανέλαβαν και την διεκπεραίωση αιτημάτων των κατοίκων του Δήμου, όπως παραλαβή αιτήσεων, παράδοση πιστοποιητικών που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ, κλπ.
Μέχρι σήμερα η καταγραφή των αιτημάτων και η εξυπηρέτηση των πολιτών γινόταν στο κτήριο και στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
Ωστόσο, δεδομένου ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα επαναλειτουργήσει, κρίνεται απαραίτητο οι παραπάνω υπηρεσίες να μεταφερθούν στα γραφεία της ΔΗΚΕΔΑ (εκθεσιακό κέντρο).
Το τηλέφωνο επικοινωνίας, είναι πλέον το 26810 71830.