Χτύπησε χθες κουδούνι σε Γυμνάσια – Λύκεια!

on .

SXOLEIO AYLH ENARKSH KORONOIOS

Στα θρανία επέστρεψαν οι μαθητές των Γυμνασίων, καθώς και εκείνοι της Α’ και Β’ Λυκείου, μετά από δύο και πλέον μήνες.
Ο Δήμος Ιωαννιτών έχει προχωρήσει σε απολύμανση όλων των σχολικών συγκροτημάτων, ενώ έχει εφοδιάσει τα σχολεία με αντισηπτικά και μάσκες. Έχει ληφθεί μέριμνα για τον καθαρισμό δύο φορές την ημέρα, πρωί και μεσημέρι, ώστε να υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές.
Χθες το πρωί ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Ι. Αϊβατίδης και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φ. Νόκα επισκέφθηκαν το 7ο Λύκειο Ιωαννίνων.
Ο κ. Ελισάφ ο οποίος χαρακτήρισε ορθή την απόφαση για επαναλειτουργία των σχολείων, καθώς πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό, μίλησε με τον Διευθυντή και τους καθηγητές, ενώ απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε την ανάγκη να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών και τις αποστάσεις.
«Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά και να εξελιχθούν χωρίς προβλήματα οι πανελλαδικές εξετάσεις που αποτελούν ορόσημο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Νομίζω ότι με τη δική μας βοήθεια και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας θα πάμε πολύ καλά. Είναι πολύ σημαντικός ο ρόλος που έχουν οι καθαρίστριες τις οποίες θέλω να ευχαριστήσω. Πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν ομαλά», υπογράμμισε στις δηλώσεις του.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επισκέφθηκαν στη συνέχεια το 1ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων, όπου με πρωτοβουλία του σχολείου έχουν κατασκευαστεί τρισδιάστατα πόμολα για την καλύτερη προστασία των παιδιών.
Εν αναμονή για τα Δημοτικά…
Στο μεταξύ, μετά τις 20 Μαΐου θα είναι η κρίσιμη εβδομάδα για να ληφθούν αποφάσεις για το άνοιγμα των Δημοτικών σχολείων ή όχι, ανέφερε χθες η Υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Αναφερόμενη στη νέα σχολική χρονιά και το ενδεχόμενο να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Υπάρχει πρόθεση να ξεκινήσει νωρίτερα η νέα σχολική χρονιά και συγκεκριμένα τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου. Ας περιμένουμε τους ειδικούς και εμείς θα είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε τις οδηγίες».
Μάλιστα, στάθηκε στην ανάγκη να κρατήσουν τα παιδιά τα βιβλία τους, ώστε να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από το ένα σχολικό έτος στο άλλο.
Σχετικά με τις κάμερες σημείωσε ότι «έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να διαφυλάσσονται τα προσωπικά δεδομένα».
«Αχρείαστο άνοιγμα»
Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «όλο αυτό το διάστημα επισημάναμε τα προβλήματα και τις αστοχίες, ενώ προτείναμε μέτρα βελτίωσης σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής». Λίγα από αυτά εισακούστηκαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, το οποίο επέμεινε στο ολιγοήμερο και αχρείαστο άνοιγμα των σχολείων -πλην της Γ’ Λυκείου, δίχως την κατάλληλη προετοιμασία και την απουσία κατάλληλων σχολικών υποδομών».