Στο Πανεπ. Νοσοκομείο Ιωαννίνων ασθενής με κορωνοϊό που εργάζονταν στην Αλβανία

on .

PANEPISTHMIAKO NOSOKOMEIO2

• Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι γνωστό επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορωνοϊού. Πρόκειται για άντρα 66 ετών, ο οποίος είναι Ελληνικής υπηκοότητας που ζει και εργάζεται στην Αλβανία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου εκεί είχε διαπιστωθεί ως θετικός στον COVID-19 και δεδομένου ότι παρουσίασε ήπια συμπτωματολογία διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στην Ειδική Μονάδα Λοιμωδών του Π.Γ.Ν. Ιωαννίνων. Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς είναι σταθερή.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι όλα τα δείγματα που έχουν εξετασθεί από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων από τις 12 Μαΐου έως και χθες, 616 στο σύνολό τους, από όλα τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι αρνητικά. Επισημαίνεται ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των δειγμάτων που λαμβάνονται την παρούσα περίοδο δεν αφορά ύποπτα κρούσματα αλλά για την αναγκαιότητα του προεγχειρητικού ελέγχου για τα τακτικά χειρουργεία που πραγματοποιούνται πλέον στα νοσηλευτικά ιδρύματα καθώς και ειδικές εξετάσεις ασθενών για τις οποίες απαιτείται να προηγηθεί εργαστηριακός έλεγχος.
10 νέα κρούσματα
πανελλαδικά
Στο μεταξύ ακόμη έναν θάνατο από κορωνοϊό (έφτασαν τους 166) και 10 νέα κρούσματα (σύνολο 2.850) ανακοίνωσε χθες ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.
Συνολικά 22 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 72 ετών, οκτώ (36,4%) είναι γυναίκες. Το 95,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 96 ασθενείς.