Προπονήσεις μετά από 2,5 μήνες ξεκίνησαν χθες στον ΠΑΣ

on .

pas giannina

• Μετά από 2,5 μήνες αποχής από τις αγωνιστικές δραστηριότητες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε χτες το πρωί στις προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ, με χαμόγελα και αισιοδοξία για το μέλλον, πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, αλλά και τηρώντας αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Η προπόνηση της γιαννιώτικης ομάδας πραγματοποιήθηκε με τους παίκτες χωρισμένους σε τέσσερα γκρουπ, διήρκησε συνολικά 3,5 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού στην Ανατολή.
Οι ποδοσφαιριστές προσήλθαν σε διαφορετικές ώρες στο ΠΕΑΚΙ, με το πρώτο γκρουπ των 8 παικτών να κάνει πρώτο προπόνηση στις 09:30 το πρωί και για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Μετά το τέλος της προπόνησης του κάθε γκρουπ γίνονταν οι απαραίτητες απολυμάνσεις και καθαρισμοί πριν ξεκινήσει το επόμενο γκρουπ. Υπενθυμίζεται ότι το ρόστερ του ΠΑΣ αριθμεί συνολικά 26 παίκτες και έχει χωριστεί σε 4 γκρουπ. Δύο γκρουπ είναι των 8 παικτών, ένα των 7 παικτών και οι 3 τερματοφύλακες Χουτεσιώτης, Γιαννίκογλου και Περιστερίδης που αποτελούν ένα ξεχωριστό γκρουπ.
Το χτεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε αρκετό τρέξιμο στην απαραίτητη προθέρμανση, ασκήσεις ενδυνάμωσης στη συνέχεια, ενώ έγιναν και ασκήσεις ανά θέση στην κυκλοφορία της μπάλας και στα τελείωματα του κάθε παίκτη. Ο Γιαννίκης έδωσε τις πρώτες οδηγίες στους παίκτες στις ασκήσεις με τη μπάλα, ενώ την προπόνηση παρακολούθησε και ο τεχνικός διευθυντής Γιώργος Ντάσιος.
Οι προπονήσεις του ΠΑΣ πλέον θα γίνονται κάθε πρωί στο ΠΕΑΚΙ και θα τηρείται πιστά το Πρωτόκολλο Υγείας που έχει ορίσει η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ. Το συγκεκριμένο μοτίβο και ο τύπος προπονήσεων ανά γκρουπ θα συνεχιστεί μέχρι να γίνει δεκτό από το Υφυπουργείο Αθλητισμού το αίτημα των ομάδων της Super League 2 για ομαδικές προπονήσεις. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός των προσεχών ημερών και το πιθανότερο είναι ότι από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις.
Ξεκινούν προπονήσεις και οι άλλοι
Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε την αρχή και αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες, οι οποίες προγαμματίζουν την επιστροφή τους στις προπονήσεις, αφού πρώτα περάσουν από τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, στην γειτονική Άρτα ο Καραϊσκάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει.
Ο πρόεδρος Νίκος Καγιούλης ειδοποίησε ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο να βρίσκονται από σήμερα Παρασκευή στη βάση της ομάδας στην Άρτα, έτσι ώστε αύριο Σάββατο να διενεργηθούν τα διαγνωστικά τεστ. Αν όλα κυλήθουν ομαλά και τα αποτελέσματα βγουν αρνητικά για τον Covid 2019, τότε τη Δευτέρα αναμένεται οι Αρτινοί να ξεκινήσουν προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Γιώργου Πετράκη, γιου του πρώην προπονητή του ΠΑΣ.
Εκτός όμως από τον Καραϊσκάκη Άρτας και ο Απόλλων Λάρισας ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στις προπονήσεις. Η λαρισινή ομάδα προγραμμάτισε την προσεχή Δευτέρα να πραγματοποιηθούν τα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού και εφόσον δεν υπάρξει κάποιο θετικό κρούσμα, θα αρχίσουν τις προπονήσεις την Τρίτη.
Υπενθυμίζεται ότι Καραϊσκάκης Άρτας και Απόλλων Λάρισας είναι οι δύο αντίπαλοι του ΠΑΣ Γιάννινα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αν και όταν αυτό συνεχιστεί, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν.