Σε εννιά παραλίες της Ηπείρου θα κυματίζουν φέτος «Γαλάζιες Σημαίες»

on .

GALAZIES SHMAIES

•Εννιά «Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίζουν φέτος σε παραλίες της Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.
Πρόκειται για την Κυανή και τη Μέγα Άμμο στο Δήμο Πρέβεζας, την Αμμουδιά, τον Βάλτο και τη Λούτσα στο Δήμο Πάργας και στο Δήμο Ηγουμενίτσας: Αγία Παρασκευή, Δρέπανο, Καραβοστάσι και Μέγα Άμμος.
Στη γειτονική μας Λευκάδα θα κυματίζουν επτά «Γαλάζιες Σημαίες»: Αγ. Νικήτας-Πευκούλια, Άη Γιάννης Κάθισμα 1, Λευκάδα-Γύρα, Μικρός Γιαλός-Πόρος, Πόντι και Πόρτο Κατσίκι.
Συνολικά 497 ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη κέρδισαν φέτος το διεθνές βραβείο, με αποτέλεσμα η χώρα μας να κατατάσσεται στην 2η θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.
Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης ανέφερε ότι φέτος «περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά οι Γαλάζιες Σημαίες έχουν ξεχωριστή σημασία για τον ελληνικό τουρισμό. Κάθε Γαλάζια Σημαία δεν σηματοδοτεί μόνο ότι η ακτή, η μαρίνα, το τουριστικό σκάφος στο οποίο ανεμίζει παρέχει ολοκληρωμένες και πολύ υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Φέτος οι Γαλάζιες Σημαίες συμβολίζουν επιπλέον την επιθυμία και τη θέληση να επιστρέψουμε στην ομαλότητα…».