Επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι εκπαιδευτικές δομές ΑμεΑ

on .

karotsi anaphriko

• Ανοίγουν την ερχόμενη εβδομάδα τα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) με αναπηρία, όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, και η υφυπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη συνεδρίαση της υποεπιτροπής της Βουλής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, και ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Η υποεπιτροπή συνεδρίασε με θέμα τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, παρουσία και του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ (ΕΣΑμεΑ), Γιάννη Βαρδακαστάνη, που ήταν ο κύριος εισηγητής.
«Αποτελεί νίκη της ΕΣΑμεΑ, του αναπηρικού κινήματος, όλων των συλλόγων και των οργανώσεων, όλων των γονέων σε όλη την Ελλάδα, που το τελευταίο διάστημα απαίτησαν να σταματήσει ο παρατεταμένος εγκλεισμός των παιδιών και των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στο σπίτι, που έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες» τονίζει ο κ. Βαρδακαστάνης.