Το Μονολίθι Πρέβεζας αναδείχθηκε η ασφαλέστερη παραλία της Ευρώπης

on .

MONOLITHI PREBEZAS PARALIA

• Η παραλία του Μονολιθίου Πρέβεζας αναδεικνύεται ως μια από τις ασφαλέστερες στην Ευρώπη, σε μια χρονική περίοδο μάλιστα που ο τουρισμός, ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και οι τοπικοί φορείς κάνουν αγώνα δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Εξάλλου συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Δήμο Πρέβεζας με φορείς του τουρισμού για την καλύτερη προβολή της περιοχής.
Το European Best Destinations, η ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη,

ανέδειξε τις δέκα ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη, ανάμεσα στις οποίες δυο είναι ελληνικές. Μάλιστα αυτή του Μονολιθιού φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας!

Η μεγαλύτερη στην Ευρώπη
Η παραλία της Πρέβεζας, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με μήκος 22 χλμ. και πλάτος έως 80 μέτρα είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Πρέβεζα, σύμφωνα με το άρθρο είναι ίσως ο μοναδικός καλοκαιρινός προορισμός στην Ευρώπη με μεγάλες παραλίες, κοντά σε τρία νοσοκομεία και 10’ λεπτά από το αεροδρόμιο.
Τα κριτήρια για την επιλογή των παραλιών ήταν διάφορα ανάμεσα στα οποία το μέγεθος της εκάστοτε παραλίας, τα τετραγωνικά που αναλογούν σε κάθε άτομο στην παραλία, ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό στην κάθε χώρα κ.α.
Η δεύτερη ελληνική παραλία που βρίσκεται ανάμεσα στις πιο ασφαλείς της Ευρώπης συναντάται στην πέμπτη θέση και είναι ο Χαλικούνας στην Κέρκυρα.
Συμπληρωματικά για την Ελλάδα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι έχει επηρεαστεί κατά 50% λιγότερο από οποιονδήποτε άλλο προορισμό στην Ευρώπη από τον κορωνοϊό, καθώς και ότι έχει ήδη λάβει μέτρα ασφαλείας και υγείας έτσι ώστε να προσφέρει στους τουρίστες ασφαλείς διακοπές.
Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής
Στο μεταξύ, με διευρυμένη μορφή και με τη συμμετοχή όχι μόνο των μελών της, αλλά και φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό, συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Πρέβεζας με μοναδικό θέμα «Θερινή τουριστική περίοδος στον Δήμο Πρέβεζας και COVID -19».
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες στους οποίους κινείται η Δημοτική Αρχή και οι οποίοι είναι η προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερων επισκεπτών φέτος και ένας δυναμικός σχεδιασμός για την «επόμενη» μέρα.
«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχει πλήρης εικόνα για τις κινήσεις προβολής που θα κάνουμε και τις εκθέσεις που θα συμμετάσχουμε τη νέα περίοδο», ανέφερε, μεταξύ άλλων, εκτιμώντας ότι τα επόμενα χρόνια ο τουρισμός της Πρέβεζας θα «απογειωθεί»!
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Λεων. Αργυρός αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για την τουριστική προβολή της περιοχής, αλλά και στην διάκριση της παραλίας της Πρέβεζας ως ασφαλέστερη της Ευρώπης. «Το ασύγκριτο παραλιακό μέτωπο στο Ιόνιο σε συνδυασμό με τη μοναδική ομορφιά του τοπίου οδήγησαν τα σχετικά δημοσιεύματα σε χιλιάδες κοινοποιήσεις, κοινώς έγιναν viral…», σημείωσε, μεταξύ άλλων.