Στον Υπ. Υποδομών το αίτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης

on .

TRENO

• Στον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών Κων. Καραμανλή και στον Υφυπουργό Ι. Κεφαλονιάννη στάλθηκε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, για να ενταχθεί το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης στη λίστα έργων που θα υλοποιηθούν στο διάστημα 2020-2023 και 2021-2030.

«Η γραμμή Ηγουμενίτσα- Γιάννενα- Καλαμπάκα- Κοζάνη, αποτελεί το κρίσιμο τμήμα που συμπληρώνει τη σιδηροδρομική Εγνατία», αναφέρεται στο έγγραφο του Περιφερειακού Συμβουλίου, στο οποίο επισημαίνονται και άλλες εκκρεμότητες που υπάρχουν στον τομέα των συγκοινωνιών:
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
«Έχουμε ανοιχτά θέματα με την ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων που διατρέχουν την Περιφέρεια μας (α/δ Γιάννινα - Κακαβιά, τη σύνδεση της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό (Δυτικός Άξονας) στον Α/Κ Φιλιππιάδας, την παράκαμψη Ηγουμενίτσας κ.α.) (ή γειτνιάζουν και γι αυτό μας ενδιαφέρουν (α/δ Ε65), την αναβάθμιση της εσωτερικής οδοποιίας του εθνικού κ' επαρχιακού δικτύου, όπως και με άλλα έργα υποδομής που έχουν προγραμματιστεί ή εκκρεμεί η ωρίμανσή τους.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, η διεκδίκηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Ηπείρου δεν αποτελεί εμπόδιο στην εξέλιξη των υπολοίπων έργων της Περιφέρειας μας αφού η χρηματοδότηση αυτού του έργου θα προέλθει από το κοινοτικό πρόγραμμα που αφορά αποκλειστικά για σιδηροδρόμους, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των Διευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Αξόνων».