Επιστροφή στα θρανία και για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων

on .

PAIDI SXOLEIO

Κουδούνι θα χτυπήσει ξανά μετά από δυο μήνες τη Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας.
Η επιστροφή στα θρανία για τους μικρούς μαθητές θα γίνει με αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ η σχολική χρονιά παρατείνεται έως και τις 26 Ιουνίου.
Την ίδια μέρα ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.
Τα τμήματα Δημοτικών και Νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα πρέπει να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείται σε δύο υπο - τμήματα, και θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα – Τετάρτη - Παρασκευή το ένα, Τρίτη- Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Αν οι μαθητές δεν υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά.
Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού).
Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων. Επίσης, οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.
Η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).
Εβδομάδα προσαρμογής…
Ανακοίνωση εξέδωσε χθες και ο ΟΚΠΑΠΑ Ιωαννίνων, στην οποία τονίζεται ότι η επαναλειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ιωαννιτών ξεκινάει τη Δευτέρα με την εκ περιτροπής λειτουργία τους για μια εβδομάδα προσαρμογής. Αναλόγως των συνθηκών θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης την Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Το ΚΔΑΠ-ΜεΑ στην Πρέβεζα
Επαναλειτουργεί από μεθαύριο, Δευτέρα και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Νέων με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜεΑ) του Δήμου Πρέβεζας. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα της δομής είναι προαιρετική.
Για τη σωστή και ασφαλή επαναλειτουργία του ΚΔΑΠ-ΜεΑ είναι αναγκαίο να τηρούνται τα παρακάτω μέτρα:
1. Απαγορεύεται η προσέλευση των ωφελουμένων που έχουν υποκείμενα νοσήματα (καρδιολογικά, αναπνευστικά κ.α) τα οποία επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας τους και εκείνων που έχουν πρόσωπα στο οικογενειακό τους περιβάλλον με υποκείμενα νοσήματα
2. Ως προς τις μετακινήσεις των παιδιών στο Κέντρο συστήνεται η μεταφορά τους με ιδιωτικό όχημα.
Καλούνται οι γονείς, κηδεμόνες των ωφελουμένων της δομής ΚΔΑΠ - ΜεΑ του Δήμου Πρέβεζας να συμπληρώσουν υπεύθυνες δηλώσεις σε εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.
Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα υποβάλλονται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πρέβεζας (Β.Μπάλκου 1) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο τηλέφωνο 2682089006 ή 2682089214 ή ηλεκτρονικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.