Στήριγμα από συνδικαλιστές για ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτες

on .

APORRIMATOFORO APOKOMIDH

• Την ώρα που δημοτικές παρατάξεις – ακόμη και του φιλελεύθερου χώρου- κηρύσσουν ανένδοτους κατά της ανάθεσης μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, υπάρχουν συνδικαλιστές που αντιμετωπίζουν με ρεαλιστικό τρόπο την κατάσταση.
Βέβαια έρχονται και αυτοί αντιμέτωποι με την … κατακραυγή των αριστερών συνδικαλιστικών παρατάξεων, όπως συμβαίνει με δύο συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ που εξέφρασαν διαφορετική άποψη από αυτή που προβάλλει η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ ΔΑΣ- ΟΤΑ. Συγκεκριμένα- σύμφωνα με ανακοίνωση καταγγελία της- ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Ομοσπονδίας και στέλεχος της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΟΚ) Γιάννης Τσούνης σε συνάντηση που έγινε με την ΚΕΔΕ, υποστήριξε ότι για να εξυπηρετηθούν οι δήμαρχοι σε περίπτωση ανάγκης είναι διατεθειμένου να αποδεχθούν τους ιδιώτες, με τη δέσμευση σε δεύτερο χρόνο οι δήμαρχοι μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να διεκδικήσουν πόρους για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Ο δεύτερος «καταγγελλόμενος» είναι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ ο οποίος τάχθηκε υπέρ των ΣΔΙΤ. Αυτά ήταν αρκετά για την συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ για να τους καταγγείλει ότι με τη στάση τους δίνουν «άλλοθι στους δημάρχους».
Κι ερώτηση  για τα Γιάννενα
Το θέμα της ανάθεσης της αποκομιδής απορριμμάτων σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών για δύο μήνες, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη ΜέΡΑ 25, το οποίο δια της καταγόμενης από τα Γιάννενα βουλευτή Β΄ Πειραιά Φωτεινής Μπακαδήμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή. Η κ. Μπακαδήμα ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών να σταματήσει (!) τη διαδικασία και να προχωρήσει τις διαδικασίες για άμεσες προσλήψεις.