Ειδικά φορολογικά κίνητρα για να ζωντανέψει ξανά το Πωγώνι!

on .

POGONI PINAKIDES\

• Σε προτεραιότητα πρέπει να θέσει η Πολιτεία το ξαναζωντάνεμα ακριτικών περιοχών της που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ερήμωσης, όπως είναι αυτή του Πωγωνίου. Πρόκειται για περίπτωση ειδικής σημασίας με εθνικές διαστάσεις.
Ειδικά για το Πωγώνι είναι γνωστές οι προσπάθειες που έχουν γίνει κατά καιρούς τόσο από οργανώσεις αποδήμων όσο και από τον Δήμαρχο της περιοχής Κώστα Καψάλη, προκειμένου καταρχήν να μπει «φρένο» στη φθίνουσα πορεία και στη συνέχεια αυτή να αναστραφεί για να αλλάξουν οι προοπτικές της.
Παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση έκανε και η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, η οποία με ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα ζητάει ειδικά φορολογικά κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, ώστε, όπως τονίζει, η επιχειρηματικότητα να πάρει μπροστά σε μία ιδιαίτερης σημασίας γωνιά του Ηπειρωτικού χάρτη.

Εθνικής σημασίας…
Η κ. Κεφάλα επισημαίνει με έμφαση πως ο Δήμος Πωγωνίου, στα σύνορα της Ελληνοαλβανικής μεθορίου που εκ θέσεως αποτελεί σημείο αναφοράς και εθνικής σημασίας, αντιμετωπίζει σήμερα την ερήμωση των χωριών με το κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων και την εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.
Προκειμένου λοιπόν να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση, να τονωθεί η τοπική οικονομία της εν λόγω περιοχής και να δυναμωθεί ο γεωγραφικός - εθνικός ρόλος της, η Γιαννιώτισσα βουλευτής ζητάει από τους δύο Υπουργούς να την ενισχύσουν με ειδικά φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα.