Τα σχολεία που ανακύκλωσαν βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών

on .

anakyklosi

• Η ανακύκλωση μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της καθημερινότητας όλων μας.

Αυτό απέδειξαν έμπρακτα οι μαθητές 34 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι συγκέντρωσαν περισσότερα από 12.200 κιλά ανακυκλώσιμα υλικά, κάνοντας διαλογή στην πηγή τριών υλικών, χαρτί, αλουμίνιο και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών. Παράλληλα η προσπάθειά τους ενισχύθηκε με τη δωρεά πόντων μέσω της πλατφόρμας.
Με την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς ο Δήμος επιβράβευσε την προσπάθειά τους και δεσμεύτηκε ότι οι δράσεις θα έχουν συνέχεια. Tο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε από τον Δήμο σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην εκδήλωση που έγινε χθες για την επιβράβευση σχολείων και μαθητών, «η φετινή συμμετοχή είχε μία επιπλέον σημασία για όλους εξαιτίας των νέων συνθηκών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, αλλά κυρίως για τους μικρούς μαθητές, των οποίων η προσπάθεια να συλλέξουν ανακυκλώσιμα υλικά ήταν εντυπωσιακή παρά το μικρό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους».
Τα σχολεία που διακρίθηκαν στο Σχολικό Πρωτάθλημα «Πάμε Ανακύκλωση» έλαβαν ένα χρηστικό δώρο για τις σχολικές τους μονάδες, καθώς και ένα δεντράκι για να φυτέψουν στο προαύλιο του σχολείου τους. Επιπλέον, μέσα στις επόμενες μέρες όλα τα σχολεία θα παραλάβουν επαίνους συμμετοχής.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), την ΑΦΗΣ, το πρόγραμμα αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει» και την Αειφορική Ηπείρου για τη συμβολή τους στη σχολική δράση.
Τα σχολεία
Τα σχολεία που ανακύκλωσαν τις μεγαλύτερες ποσότητες και παρέλαβαν τα δώρα είναι:
1. Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας-Νεοκαισάρειας που έλαβε την πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε έναν projector.
2. Δημοτικό Σχολείο Δροσοχωρίου που έλαβε την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα και παρέλαβε έναν projector.
3. Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων που έλαβε την τρίτη θέση και παρέλαβε ένα tablet.
4. Δημοτικό Σχολείο Κρανούλας που έλαβε τη δεύτερη θέση και παρέλαβε ένα tablet .
5. Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου που έλαβε την πρώτη θέση και ένα tablet.
Τα σχολεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν στην πλατφόρμα και βραβεύτηκαν είναι:
6. Το Δημοτικό Σχολείο Πεδινής που παρέλαβε έναν projector και ένα δεντράκι για να φυτευτεί στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
7. Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων σχολείο που παρέλαβε επίσης έναν projector και ένα δεντράκι.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Δημήτρης Παπασωτηρίου εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων οι οποίοι εξήραν την πρωτοβουλία καθώς και την συμμετοχή των μαθητών.