Η Μεγ. Γότιστα… μετράει πληγές από την πρωτοφανή κακοκαιρία

on .

GOTISTA XEIMAROS ZHMIES 12 6 20

• Σοβαρές ζημιές στον κεντρικό δρόμο και σε παράδρομους του χωριού προκάλεσε ορμητικός χείμαρρος ο οποίος «σάρωσε» την περασμένη Τετάρτη τη Μεγάλη Γότιστα Δήμου Μετσόβου, παρασύροντας μαζί του χώματα αλλά και βράχους.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν θύματα απ’ το πρωτοφανές για την περιοχή φαινόμενο.
Ο χείμαρρος ήταν το αποτέλεσμα σφοδρής καταιγίδας που έπληξε την περιοχή συνοδευόμενης από χαλάζι το οποίο προκάλεσε καταστροφές σε κήπους και καλλιέργειες. Εξαιτίας της νεροποντής ξηλώθηκε ο ασφαλτοτάπητας τόσο σε σημεία της επαρχιακής οδού που οδηγεί στο χωριό όσο και στο οδικό δίκτυο συνοικισμών του όπως η Αγία Κυριακή. Ζημιές καταγράφηκαν και στο δίκτυο ύδρευσης, ενώ και η γειτονική Μικρή Γότιστα δοκίμασε την «οργή» της φύσης.
Παρέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας έκαναν μηχανήματα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου. Τη Μεγάλη και τη Μικρή Γότιστα επισκέφθηκαν, προκειμένου να δουν από κοντά τις ζημιές, ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας και ο Αντιδήμαρχος Παύλος Τασιούλας, συνοδευόμενοι από τους Προέδρους των δύο Κοινοτήτων Κώστα Παπαϊωάννου και Παύλο Δεκόλη. Όπως ανέφερε ο κ. Τζαφέας, οι ζημιές που σημειώθηκαν από την πρωτοφανή καταιγίδα στο κεντρικό οδικό δίκτυο και στους δρόμους που οδηγούς προς τους βοσκότοπους είναι μεγάλες και θα χρειαστεί έκτακτη επιχορήγηση για την αποκατάστασή τους.