Στους δρόμους βγαίνουν την Τρίτη οι υγειονομικοί

on .

GRIBAS FLOYDAS NOSOKOMEIAKOI 12 6 20

• Κάλεσμα για συμμετοχή, στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 16 Ιουνίου στις 11 το πρωί στην Περιφέρεια Ηπείρου, έκαναν χθες οι πρόεδροι του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας, του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Γ. Φλούδας, του Συλλόγου Εργαζομένων στο «Χατζηκώστα» Κ. Καλαμπάκας, του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δομές Πρόνοιας στην Ήπειρο Χριστοφ. Χριστογιάννης, του Συλλόγου Ιατρών στα Αστικά Κέντρα Υγείας Ηπείρου Άννα Γρίβα και ο Γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου Χαράλαμπος Παππάς με κοινή συνέντευξη στα μέσα Ενημέρωσης.
Για την ερχόμενη Τρίτη η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία στις δημοσιές δομές υγείας και πρόνοιας και η ΑΔΕΔΥ στάση εργασίας σε όλες τις δημοσιές υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ του Νομού Ιωαννίνων από τις 11 το πρωί μέχρι τέλους ωραρίου.
Όπως, μεταξύ άλλων, τονίστηκε χθες, ισχυρή Δημόσια Υγεία δεν γίνεται με 40.000 κενές οργανικές θέσεις και 5% του ΑΕΠ Δημόσια Δαπάνη Υγείας. Ούτε καλύπτονται τα κενά σε ΜΕΘ (θα πρέπει να λειτουργούν 3.500 κλίνες) με τις αναγκαίες αλλά προσωρινές ΜΕΘ που λειτουργούν για την αντιμετώπιση περιστατικών Κορωναιού (πολύ λιγότερες των αναγκών).
Την ίδια ώρα η χρηματοδότηση του συστήματος είναι τριτοκοσμική. Το όριο των δαπανών για τα Νοσοκομεία εφέτος παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ. Τα ραντεβού για εξετάσεις στα Νοσοκομεία υπερβαίνουν τον ένα χρόνο.
Τα Κέντρα Υγείας αποψιλώθηκαν από προσωπικό με μετακινήσεις για να καλυφθούν οι ανάγκες των Νοσοκομείων.
Τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών στηρίζει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Νομού Ιωαννίνων.