Θετικός στον κορωνοϊό νεαρός στην Πρέβεζα!

on .

KORONOIOS TEST

 Συναγερμό στις υγειονομικές αρχές σήμανε ο εντοπισμός μέσα σε λίγες μέρες ενός δεύτερου θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην Πρέβεζα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν σχετίζονται οι δυο περιπτώσεις.
Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου πρόκειται για άνδρα νεαρής ηλικίας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος.
Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν λίγες μέρες βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας 57χρονος υπάλληλος των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, μετά από εξετάσεις που έκανε στην Κοζάνη.
20 νέα κρούσματα!
Στο μεταξύ χθες το απόγευμα ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε 20 νέα κρούσματα στη χώρα μας. Ωστόσο, το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε κάποιος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό να παραμένει στους 183.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΔΥ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.108, εκ των οποίων το 55 % άνδρες αφορά άνδρες. Τα 694 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.768 (56,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Παράλληλα, 14 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. Έξι (42.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.