Λίγα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν ζωές…

on .

AIMODOSIA

• Το μήνυμά της για την εθελοντική αιμοδοσία έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
«Ο εθελοντισμός στην Ελλάδα δεν είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένος αλλά η αιμοδοσία είναι ένας τομέας στον οποίο ανέκαθεν υπήρξε συμμετοχή και προσφορά. Η αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη στις κοινωνικές ανάγκες, χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής, είναι το μέτρο του ήθους και του δυναμισμού μιας κοινωνίας. Ευχόμαστε να ενισχυθεί το εθελοντικό πνεύμα στη χώρα μας και να επεκταθεί η παράδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας, αφού λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, και λίγο αίμα από το αίμα μας, μπορούν να σώσουν ζωές», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή της η κ. Σακελλαροπούλου.

Μήνυμα Κ. Μητσοτάκη
Τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας ανέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.
«Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και οι Έλληνες ενωμένοι ας κρατήσουμε ζωντανό το πνεύμα της αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα – σώζουμε ζωές! Ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να βοηθήσουμε το συνάνθρωπό μας», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρωθυπουργός.