Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. διακινητής ηρωίνης σε χρήστες των Ιωαννίνων

on .

NARKOTIKA HROINH 14 6 20

• Απ΄ όλα είχε το αστυνομικό… μενού του Σαββατοκύριακου, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. σε όλη την Ήπειρο να βρίσκονται επί ποδός στη μάχη κατά της εγκληματικότητας.
Στα Γιάννενα το Σάββατο, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν Έλληνα, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν σκληρά ναρκωτικά προς διάθεση σε τοξικομανείς της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα στην κατοχή του βρέθηκε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους 56,1 γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Χιλιάδες λαθραία τσιγάρα
Σε άλλη περίπτωση στα Γιάννενα, μεταμεσονύκτιες ώρες, συνελήφθησαν δυο αλλοδαπές, εκ των οποίων η μία ανήλικη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «περί τελωνειακού κώδικα».
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες μετέβησαν στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Ιωαννίνων και παρέλαβαν από την αποθήκη ασυνόδευτων δεμάτων μία αποσκευή και δύο δέματα, που περιείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα.
Επίσης, όπως διαπιστώθηκε κατείχαν λαθραία καπνικά προϊόντα και στο σπίτι τους. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.159 πακέτα τσιγάρων και 222 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Έβγαλαν τα όπλα!
Μια αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα στον καταυλισμό Ρομά που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Πρέβεζας, απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την ΕΛ.ΑΣ. Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής συνελήφθη ένας Έλληνας σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Επίσης, οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τρεις ακόμη συνεργούς του δράστη, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε οι τέσσερις δράστες έβαλαν με κυνηγετικά όπλα εναντίον ζευγαριού ημεδαπών και δύο ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Στο πλαίσιο ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και ένα κυνηγετικό όπλο. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.

Άλλες συλλήψεις
-  Στην Άρτα συνελήφθη μια ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, ποινής φυλάκισης 10 μηνών, για κλοπή κατά συναυτουργία.
- Χθες μετά τα μεσάνυχτα συνελήφθη στην πόλη των Ιωαννίνων ένας άνδρας, διότι ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσε, διαπιστώθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, ότι η ένταση της μουσικής υπερέβαινε το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο.